DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

140 Bin Lirasını Çaldılar!

140 Bin Lirasını Çaldılar!
09.03.2018
1.061
A+
A-

Batman’da yaşayan terör gazisinin 15 yıllık birikimini çalan hırsızlar kayıplara karıştı.
Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde 1987 yılında PKK’lı teröristlerle girdikleri çatışmada ağır yaralanan Nurullah Baytar’ın evine hırsız girdi. 25 Ocak’ta terör gazisi Baytar’ın evine giren hırsızlar 15 yıllık birikimini çalarak kayıplara karıştı. Yaz aylarında ailece mevsimlik işçi olarak fındık toplamaya gittiklerini ve buradan kazandıkları birikimin çalındığını anlatan Nurullah Baytar, olay nedeniyle üzüntü yaşadıklarını belirtti. 12 nüfuslu bir ailesinin olduğunu ifade eden Baytar, “Emekli maaşımla bütün çocuklarımı okuttuğum için emekli maaşımdan başka bir gelirim yok. Yazın çocuklarımla ailece fındık toplamaya gidiyorum. Benim ve çocuklarımın emeği olan, 15 yıldan beri biriktirdiğim bir miktar borç da aldığım para ile ben, eşim ve annem hacca gidecektik. O parayla bir parça da arsa almak istiyordum” dedi.

Hac kayıtlarına bir hafta kala 140 bin lirası çalındı
Hac kayıtlarına bir hafta kala olayın yaşandığını dile getiren Baytar, “Biriktirdiğim paraların tümünü, hatta kızımın nişan yüzüğü de dahil 130-140 bin lira civarında altın ve paralarımı çaldılar. Maddi mağduriyetimden ziyade çok büyük bir manevi mağduriyet yaşıyorum. Hacca gitmek için kayıtlarımızı yapamadım. Maddi ve manevi mağduriyetimden ötürü olayın bugüne kadar beni kahreden ise olayın bugüne kadar aydınlatılamamasıdır. Hırsızlık anının kamera kayıtları eve giriş ve çıkışları belli olduğu halde olay aydınlatılamadı. Talebim yetkili mercilerin ellerinden geleni yapmaları ve yardımcı olmalarıdır. Banka ve faiz işlerine bulaşmamak için parayı evde tutuyordum” diye konuştu.

“Gazimize destek olmaya çalışacağız”
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şube Başkanı Ömer Dündar Pekacar ise, “Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı olarak insanlık onurunu ayaklar altına alan şereften yoksun bu hırsızların yakalanması ve gerekli cezayı alması için her türlü girişimde bulunacağız, bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Duyarlı vatandaşlarımızın bu konuda kahraman gazimize desteklerini bekleriz. Bu hırsızlık olayının gerçekleşmesi gazimiz de büyük maddi kayıplara neden olduğu gibi aynı zamanda büyük manevi kayıplara da neden olmuştur. Gazimizin alın teriyle biriktirdiği parayla kendisi ve iki aile bireyle hacca gidecekti. Yıllardır özlemini çektiği peygamber efendimize kavuşma yolunu bu şekilde kapatmış oldular. Bizler vakıf olarak bu konuda kahraman gazimize her zaman destek olmaya çalışacağız. Duyarlı vatandaşlarımızın da bu konuda desteklerini bekliyoruz. Hırsızların belini büktüğü gazimizin belini inşallah hep beraber doğrultalım ve gazimizle aile bireylerini hep beraber hacca gönderebilirsek çok seviniriz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.