DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

16 Aydır Cezaevindeydi: Batman’dan Aday Gösterildi

16 Aydır Cezaevindeydi: Batman’dan Aday Gösterildi
21.05.2018
869
A+
A-

Batman’da partilerin seçim listeleri sızmaya devam ediyor. Son olarak Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Aday listesinde 4 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan ve halen Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan İdris Baluken’in 1’nci sıradan aday gösterildiği belirtildi.

İDRİS BALUKEN KİMDİR?

2 Temmuz 1976’da Bingöl’de doğdu. Baba adı Mehmet Sait, anne adı Hacere’dir.

Uzman Doktor; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Heybeliada Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinde Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz alanında uzmanlığını aldı.
Bingöl Verem Savaş Dispanseri, Bingöl Devlet Hastanesi ve Diyarbakır Göğüs Hastalıkları Hastanesinde çalıştı. Toraks Derneği, Türk Tabipler Birliği ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Diyarbakır şubelerinde yönetici olarak görev yaptı. Uzmanlık dalıyla ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda akademik çalışmaya katıldı.
24. Dönemde Bingöl Milletvekili seçildi. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği yaptı. HDP Grup Başkanvekilliği görevini yürüttü.
Çok iyi düzeyde Kürtçe, orta düzeyde İngilizce bilen Baluken, evli ve 2 çocuk babasıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.