DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Aile Ekonomisine Katkıda Bulunuyorlar

Aile Ekonomisine Katkıda Bulunuyorlar
26.04.2018
414
A+
A-

Batman’ın Sason ilçesinde genç kızlar topladıkları kenger pancarı ile aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Sason ilçesine bağlı Heybeli köyünün gençleri ilkbaharın gelmesi ile köyün civarında bulunan yüksek dağlara çıkarak kopardıkları kenger pancarını satarak ailelerinin geçimini sağlıyorlar. Kopardığı kenger pancarıyla yaşlı olan anne ve babasına bakarak, üniversitede okuyan iki kardeşine destek olduğunu belirten köyün kızlarından Zahide Özdemir, kopardıkları pancarı toptan kilosunu 3 TL’ye sattıklarını söyledi. Özdemir “İlkbaharın gelmesi ile köyümüzün civarında yetişen kenger pancarını kopararak ailelerimizi geçindirmeye çalışıyoruz. Sabah erken saatlerde köyün gençleri bir araya gelerek dağa çıkıyoruz. Kenger pancarının ortalama 1 ay ömrü vardır. Bizler bu süre zarfında mümkün olduğunca daha fazla çalışarak çok para kazanmak istiyoruz. Benim hayvancılığın yanında pancar koparmaktan başka yapabileceğim her hangi bir işim yok. Dolayısıyla kopardığım bu pancarlarla yaşlı olan anne ve babama bakarak üniversitede okuyan iki kardeşime destek olmaya çalışıyorum” dedi.

kenger1 - Aile Ekonomisine Katkıda Bulunuyorlar

Pancar koparan kızlardan Hayat Özdemir ise “Kenger pancarı bizim için önemli bir gelir kaynağıdır. Biz kopardığımız pancarı toptan olarak kilosunu 3 TL’den satıyoruz. Batman merkezde tezgahtarlar gelip bizden alıyor ve onlar da kilosunu 6 TL’den satıyorlar” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.