DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Asfalt Ziftine Düştüler

Asfalt Ziftine Düştüler
20.08.2018
440
A+
A-

Batman’da asfalt ziftine düşen 2 yavru köpek hayvanseverlerin zorlu uğraşları sonucu kurtarıldı.

Batman merkez Batı Raman’da bulunan zift birikintisine gömülen yavru köpekler, yoldan geçen hayvanseverler tarafından kurtarıldı. Yoldan geçerken havlama seslerini işiten 2 genç, sesin geldiği yöne gittiklerinde 2 yavru köpeğin zifte battığını fark etti. 2 arkadaş, köpeğin yardım çığlıklarına sessiz kalmayıp hayvanları ziftten kurtarırken o anları da cep telefonuna kaydetti.

“Çok çaresizdi”

asfal1 - Asfalt Ziftine Düştüler
Köpeğin mırıldanma sesini duyan ve hemen yardıma koşan Faruk Bozkurt, “Ben buradan geçerken köpeğin mırıldama sesini duydum. Sadece burnu havada ve az nefes alıyordu. Hemen koşup ona müdahale ettik. Eldiven mi taksak nasıl yapsak diye düşündük, bir şey bulamadık, bir şekilde müdahale ettik. Onu oradan çıkarttığımız zaman köpek yarım litre su bitirdi. Orada bir gün mü iki gün mü kalmış onu bilmiyoruz. Hayvansever olarak elimizden geleni yaptık. Yardımcı olan Batman Belediyesi Veteriner Müdürlüğüne çok teşekkür ederim. Gelip aldılar yardımcı oldular bize. Bakıp köpeği temizlediler. Köpek şu an iyi durumda. Onu gördüm çok çaresizdi, hemen müdahale ettik, çok üzüldük susuzdu canı da çok yanıyordu, her tarafı yapış yapış olmuştu. Vatandaşlardan tek istediğimiz fazla sokak köpeklerini buraya getirip dağlara atmasınlar. Bizim tek isteğimiz budur” dedi.

“Köpeklerin durumu çok iyi”
Ziftli köpeğe müdahale eden Batman Belediyesi Veteriner Hekimi Onur Kılıç, “Batı Raman’daki atık petrollerin atıldığı çukura döşen iki yavru köpeğimiz duyarlı iki vatandaş tarafından kurtarılıp bize haber verildi. Biz de hayvan ambulansımızla olaya müdahale ettik. Köpekleri tedavi merkezine getirdik. İlk muayeneden sonra temizlik işlemleri başlatıldı. Hayvanları petrolden arındırdık. Tedavileri devam ediyor. Şu an köpeklerin durumu çok iyi. Biraz baktıktan sonra doğal ortamlarına göndereceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.