DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sevinçle Karşılandı

Sevinçle Karşılandı
23.04.2022
299
A+
A-

Hac ve umre organizasyonu yapan acenteler, salgın nedeniyle 2 yıldır ziyarete kapanan kutsal topraklara ziyaretlerin bir kez daha açılmasını sevinçle karşıladı.

Covid-19 nedeniyle 2 yıldan bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın hiçbir yerinden Suudi Arabistan’a hac ve umre seferleri yapılamıyordu.

Salgının büyük ölçüde etkisini kaybetmesinin ardından kutsal toprakların tekrar ziyarete açılacağı yöndeki karar hac ve umre organizasyonu yapan acenteleri hareketlendirdi.

Hac ve umrenin bir kez daha ziyarete açılması sevinçle karşılandı
Ziyaretlerin yapılacağı günü bekleyen acenteler, kutsal topraklara ziyaretçi götürmek için hazırlıklarını süratle sürdürüyor.

Batman’da faaliyet gösteren hac ve umre organizasyonu acente yetkilisi Halil Gergin, İLKHA muhabirine, hac ve umrenin bir kez daha ziyarete açılmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Halil Gergin

“Bundan sonra inşallah hac ve umre görevimizi yerine getirebileceğiz”

Gergin, “Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu. Bundan sonra inşallah hac ve umre görevimizi yerine getirebileceğiz. İki senedir bu hastalıktan dolayı Kâbe ibadete kapalıydı. Müslümanlar kutsal topraklara gitmeye men edilmişti. Kutsal topraklar Allah katında çok mübarek yerlerdir. Vahyin geldiği, Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) doğduğu, büyüdüğü ve vefat ettiği yerlerdir.” dedi.

“Bazı hacı adaylarımız kutsal topraklara gidememe kederiyle vefat etti”

Müslümanların salgın nedeniyle 2 yıldır hac ve umre görevlerini yerine getirememenin hüznünü yaşadığını belirten Gergin, şöyle devam etti:

“5 farzdan biri olan hac görevini yerine getiremez olmuştuk. Bu farziyeti yerine getirememe Müslümanlar açısından büyük bir acıydı. Oraya gidemeyen hacı adaylarımız vardı. Bu hacı adaylarımız bu dert ve kederle vefat ettiler. Ama Cenab-ı Allah 2 sene sonra hac ve umre görevini tekrar yerine getirebilme imkânını bizlere nasip etti.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.