DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman – Anne ve 5 Yaşındaki Kızının Yürek Burkan Dramı

Batman – Anne ve 5 Yaşındaki Kızının Yürek Burkan Dramı
19.09.2018
634
A+
A-

Batman’ın Sason ilçesinde meme kanseri anne ile hem epilepsi hem de gelişim bozukluğu hastalığı olan kızının dramı yürek burkuyor. Bir taraftan yoksullukla boğuşan anne, diğer taraftan hastalıklarla mücadele etmeye çalışıyor.

Sason ilçesi Aşağı Mahalle’de ikamet eden meme kanseri Süreyya Şahin ile epilepsi ve gelişim bozukluğu hastası kızı Hiranur’un (5) dramı yürek burkuyor. Eşinden de ayrı olan Şahin, bir taraftan yoksullukla diğer taraftan da hastalıklarla mücadele ediyor. Kendinden vazgeçen Şahin, kızı için destek bekliyor. Kızının 8 aylıkken hastalığa yakalandığını belirten Şahin, “Sürekli ateşi vardı. Birçok hastaneye gittik ancak bir şeyinin olmadığını söylediler. Daha sonra ise İzmir’deki bir hastaneye yatırdılar. Yapılan tetkikler sonucunda kızımda beyin hasarı olduğunu söylediler. Ardından da hızla zayıflamaya başladı. Normal bir çocukken, hastaneden 5 kilogram olarak ayrıldık” dedi.

annes - Batman - Anne ve 5 Yaşındaki Kızının Yürek Burkan Dramı

“Evladın göz önünde erimesi çok zor”
Hastaneden çıktıktan sonra kendileri için zor günlerin başladığını anlatan Şahin, “Durumu kabullenmek ve toparlanmak zor oldu. 2 yıl önce 3 ay hastanede kaldı. Keşke çocuğumu ayağa kaldırabilsem. O kadar zor ki insanın evladının gözünün önünde erimesi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yalnız başımayım. Devlet çocuğun mama ve bezini karşılıyordu. Ancak o da kesildi. Maaşını alıyorum artık. Bu sayede ayakta durmaya çalışıyoruz. Eşimle de ilişkimiz kalmadı. Çocuk da bu hale geldikten sonra eşimin desteği yok denecek kadar azaldı. Kendim de kanserim hastaneye yatmam gerekiyor. Fakat çocuğuma bakacak kimse olmadığı için tedavi olamıyorum. Çocuğum 5 yaşında olmasına rağmen emekleyemiyor, konuşamıyor, el ve ayaklarını kullanamıyor. Çocuğumun iyileşmesini, diğer çocuklar gibi koşup yürümesini istiyorum. En azından oturabilmesini istiyorum. Bunun için yardım bekliyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.