DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bir Kez Daha Kundaklandı

Bir Kez Daha Kundaklandı
10.04.2019
974
A+
A-

Batman’da 300 abonenin enerji ihtiyacını gideren elektrik trafosunun, bir buçuk aylık süre içerisinde 2’nci kez kundaklandığı bildirildi.

Batman’ın Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan ve 300 abonenin enerji ihtiyacını gideren elektrik trafosunun, bir buçuk aylık süre içerisinde 2’nci kez kundaklandığı ifade edildi.

Kimler tarafından ne amaçla gerçekleştirildiği anlaşılamayan kundaklama sonucu kabin köşk içerisindeki trafo yanarak kullanılamaz hale gelirken, mağdur olan mahalleli bu duruma tepki gösterdi.

Pazaryeri Mahallesi 2722 Sokak’ta bulunan aynı trafo, dün gece bir kez daha kundaklandı. Saat 21.20 sıralarında trafonun bulunduğu yere gelen kimliği belirsiz kişi veya kişiler, köşk kabinin çevresine ve içerisine yanıcı madde dökerek ateşe verdi. Trafonun yanmaya başlaması üzerine olayı haber alan Dicle Elektrik ekipleri güvenlik amacıyla mahallenin elektriğini kestiler. Bu arada itfaiye ekipleri de yangını kısa sürede söndürdü. Ancak 300 aboneye enerji sağlayan elektrik trafosu tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Kundaklama eylemini gerçekleştirenlere tepki gösteren mahalle sakinleri, yaklaşık bir buçuk ay içerisinde 2’nci kundaklama olayı ile neye uğradıklarını şaşırdı. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklanan trafo, yenisi ile değiştirildi.

Bu saldırılardan en büyük zararı vatandaşların gördüğünü belirten enerji şirketinin yetkilileri, “Bu saldırının kabul edilmesi mümkün değil. Yapılan saldırıların halkı mağdur etme dışında kimseye faydası yoktur. Saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.” ifadelerine yer verdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.