DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman Bölge Hastanesi’nde Yeni Düzenleme Başladı!

Batman Bölge Hastanesi’nde Yeni Düzenleme Başladı!
22.02.2018
1.670
A+
A-

Bölgeye hitap ettiği için ihtiyaca cevap vermeyen Batman Bölge Devlet Hastanesinde uzman doktorların gece saat 17.00’den 23.00’e kadar poliklinik hizmeti vermeye başladı.

Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Sünger, yaptığı açıklamada, Bölge Hastanesinde uzman doktorların gece saat 17.00’den 23.00’e kadar poliklinik hizmeti verdiklerini söyledi.

Uzman doktorların gece hizmet vermesiyle hastaların daha rahat muayene olacağını söyleyen Sünger, “Bölge Hastanemizde, belli branşlarda uzman hekimlerimiz gece saat 5’ten 11’e kadar poliklinik hizmeti verecekler. İlk etapta Dâhiliye, Kardiyoloji, Ortopedi ve Kulak-Burun-Boğaz uzmanlarımız bu hizmeti veriyor. İleriki dönemlerde bu branşlar değişebilir, yenileri eklenebilir. Aynı zamanda radyoloji uzmanlarımız da akşamları hizmet veriyor. Dönem dönem radyoloji randevu süreleri uzayabiliyor, bunu da engellemek adına akşamları da radyoloji uzmanlarımız bu randevuları eritmek için hizmet verecek inşallah.” dedi.

Bölge Hastanesinin kapasitesinin çok üzerinde, hasta kabul ettiğini vurgulayan Sünger, “Dolayısıyla artık fiziki alan yetmiyor, en azından böyle bir sistem getirmek hastane kapasitesini arttırmaya dönük bir adım olacak. Kadın Doğum Hastanemizde bu uygulama zaten hizmetteydi, orada da akşam saat 10’a kadar çocuk uzmanlarımız hizmet veriyorlar. Bölge Hastanemizde de biz bu uygulamayı başlattık, inşallah vatandaşlarımıza faydalı olacaklarını düşünüyoruz. Gündüz vakti işi nedeni ile veya farklı nedenlerden dolayı gelemeyen hastalarımız en azından geceye başvuracaklar. Bu acilin yükünü de azaltmış olacak.” ifadelerini kullandı.

“Yeni Kadın Doğum Hastanesinin 26 Şubat’ta ihalesi yapılacak”

300 yataklı yeni Kadın Doğum Hastanesinin 26 Şubat’ta ihalesinin yapılacağını söyleyen Sünger, “Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 50 yılık bir bina, 50 yıl önceki nüfusu şimdiki nüfus ile karşılaştırırsak bu yoğunluk normal. Yeni 300 yataklı binanın 26 Şubat’ta ihalesi yapılacak, ihalesi yapıldıktan sonra hızlı bir şekilde orası tamamlanırsa o zaman rahat bir hizmet sunabiliriz. Bizde bir an önce hastanemizin hizmete açılmasını bekliyoruz, çok ihtiyacımız var. Yeni hastane hizmete açılmayana kadar maalesef orada hizmet vereceğiz.” açıklamasında bulundu.

“Modern Onkoloji Merkezi yakında açılıyor”

Onkoloji merkezinin de yakında açılacağını aktaran Sünger, “Yeni Bölge Hastanesi 200 yataklı programına alınmıştı, onun yatak kapasitesi 500’e çıkarıldı. Gerçekten güzel bir hizmet oldu. Şu an bitmek üzere olan projelerimiz var, daha önce başlattığımız onkoloji merkezimiz vardı o henüz tamamlanmadı. Daha önce bu hizmet mevcuttu fakat eski yeri dar ve küçüktü, pek konforlu değildi hastalar için. Bölge Hastanesinde yeni bir yer yaptık, birçok üniversite hastanesinde böyle bir yerin olacağını düşünmüyorum, çok güzel bir yer olacak. Hastalarımıza daha iyi hizmet vereceğiz inşallah, onunda önemli bir kısmı tamamlandı, hizmete açıldıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağız. Onkolojinin ayakta tedavi, kemoterapi merkezi olacak. Biz tıbbi hizmet kalitesini daha yukarılara çıkarmak için ekibimizle geceli gündüzlü çalışıyoruz, inşallah bunun meyvesini de almaya başlıyoruz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.