DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da 160 Kişi Programa Alındı

Batman’da 160 Kişi Programa Alındı
22.09.2018
811
A+
A-

Batman’da 160 kişiye girişimcilik programı kapsamında eğitim verilecek.

İŞKUR, KOSGEB, Halk Eğitim Müdürlüğü ile ASKON Batman Şubesi arasında imzalanan protokol gereği 160 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek.

İmza töreninde İŞKUR Batman İl Müdür Besim Eviz, ASKON Batman Şube Başkanı M. Selman Nasıroğlu ve girişimcilik eğitimi verecek olan eğitimci Şerif Şahin hazır bulundu.

Girişimcilik eğitiminin Batman’ın iş dünyasına büyük faydasını olacağını ve ilerleyen tarihlerde talep olması halinde yeni eğitim programlarının da düzenleneceğini aktardılar.

İŞKUR, KOSGEB, halk eğitim tarafından sözleşme gereği olarak ASKON ile birlikte girişimcilik eğitimin verileceğini söyleyen İŞKUR Müdür Besim Eviz, “Buradaki temel hedefimiz Batman’ın girişimci ruhunun belgeyle belgelenmesi ve onun üzerinde gerek KOSGEB’in ve gerek bu eğitimi alacak kişiler açısından İŞKUR’un da kendiişlerine başvuru yapabilmesi için girişimci sertifikasyon işlemi yapılacak. Toplamda 160 kişiye eğitim verilecek. Eğitimlerimiz hocamız Şerif Şahin tarafından verilecek.” dedi.

Yapılan proje ile bilgi veren Eviz, “Her bir eğitim süresi 32 saat olup, her 32 saatlik bir dilim 2 kişilik sınıfta bunların eğitimi yapılacak. 160 kişinin eğitimi yaklaşık 2 ay gibi bir sürenin sonunda hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız. Buradaki asıl amacımız, seçme işi yaparken bizim iş ve meslek danışmanlarımız, eğiticimiz ve yüklenicimiz ile birlikte kendi işini en hızlı şekilde kurmaya yakın olan bireyleri seçmektir. Asıl hedefimiz iş kurma hedefi olan bir insanı şu anda seçmektense 6 ay sonra işini kuracak bir kişi seçtiğimiz takdirde bu kişi bu fırsattan faydalanmış olacaktır. Bu protokolümüz hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Yapılan protokol hakkında bilgi veren ASKON Batman Şube Başkanı M. Selman Nasıroğlu, “Ekonomimize üreterek katkı suna biliriz, döviz lobisine karşı durabiliriz buda, genç girişimci kardeşlerimize iş alanları yaratmak ve işini kurma adına çalışmalarımıza devam etmekteyiz. İnşallah 160 insanımızı girişimcilik belgesini vermek için çalışmalarımızın protokolünü imzalamış olduk. ASKON olarak bu sene ikincisini yapacağımız girişimcilik eğitim programlarını yapmış bulunmaktayız. Bu senenin başında İŞKUR ve KOSGEB desteklerinden faydalanma adına Batman’daki girişimcilerimizi belgelendirme ve bu anlamda da 160 kişilik bir eğitim programı, bu da yaklaşık 2 ay sürecek bir eğitim demektir. Biz 2018 yılı içerisinde yaklaşık 300’e kadar girişimcilik eğitimi verdik. ASKON olarak burada eğitim görecek kişilere üyelerimiz nezdinde girişimcilik hayatlarından kesitler sunacaklar.” diye konuştu. (

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.