DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Acilen Kurulmalı!

Batman’da Acilen Kurulmalı!
16.12.2018
1.109
A+
A-

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, sağlık alanındaki ihtiyaçların karşılanması için Batman’da yeni hastanelerle birlikte Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açılması gerektiğini söyledi.

Batman’ın sağlık sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, kentte mevcut hastanelerin halkın ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığını belirtti.

Yalçın, sağlık alanındaki ihtiyaçların karşılanması ve sağlık turizminde cazibe merkezi olabilmesi için Batman’da yeni hastanelerle birlikte Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açılması gerektiğini söyledi.

Hızla gelişen ve nüfusu artan Batman’ın sağlık alanında ciddi anlamda sıkıntılarının olduğunu, buna yönelik bir an önce adımların atılması gerektiğini aktaran Yalçın, yetkililere çağrıda bulundu.

Kendi nüfusuyla birlikte, çevre il ve ilçelerden de kente yoğun hasta akışının olduğunu vurgulayan Yalçın, vatandaşların daha fazla mağdur olmaları için 500 yataklı devlet hastanesi ile kadın doğum hastanesinin en kısa sürede hizmete girmesi gerektiğini kaydetti.

“Hastaneler fazlasıyla yetersiz kalmaktadır”

Bölge Devlet Hastanesinin artık ihtiyaca cevap vermediğini vurgulayan Yalçın, “Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemizin bina yapısı eskilere dayanıyor. Bu hastanemiz Batman’ın artan nüfusuna ve çevredeki hasta potansiyeline karşı fazlasıyla yetersiz kalmaktadır. Hâlâ inşaatı devam eden Kadın Doğum Hastanesinin mutlaka bir an önce halkımızın faaliyetine sunulması çok önemlidir. Ayrıca Bölge Devlet Hastanemize de neredeyse günde 7-8 bin hasta başvurusu oluyor. Hasta yakınlarıyla birlikte bu sayı yaklaşık 15 bini de bulabiliyor. Çevre illerden ve hatta yurtdışından da hasta alan bir iliz. Bölge Devlet Hastanemiz artık ihtiyaca cevap vermekten fazlasıyla uzaktır.” dedi.

“Yatırımlarla sağlık turizmi olarak cazibe merkezi ihtimali yüksektir”

Eğitim araştırma hastanesinin Batman için elzem olduğuna işaret eden Yalçın, “Yeni yapılması planlanan 500 yataklı hastanenin bir an önce yatırım programına alınması ve Batmanlı vatandaşlarımızın hizmetine açılması elzemdir. Buradan tüm yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Batman nüfus potansiyeli olarak Türkiye’nin sayılı illerinden biridir. Merkez nüfusu yaklaşık 450 bin civarındadır. Bunun yanı sıra çevre illerden de Batman’a çok sayıda hasta gelmektedir. Batman’ın daha az nüfusuna sahip illerde bile mevcut olan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bir an önce Batman’a kazandırılması gerekir. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Batman için olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğunu belirtmek isterim. Eğer Batman’da Yeni 500 yataklı hastane, kadın doğum hastanesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılırsa mevcut potansiyel ile birlikte çok rahat sağlık turizmi olarak cazibe merkezi olma ihtimali yüksektir.” diye konuştu.

“Sağlık çalışanlarının hakları verilmelidir”

Sağlık çalışanlarına hak ettikleri değerin verilmediğini belirten Yalçın, “Son yıllarda sağlık alanında sağlık hizmetleri sunumunda ciddi bir artış söz konusudur. Ancak buna paralel olarak maalesef ne sağlık çalışan sayısı ne de sağlık çalışanlarımızın özel haklarında arzu edilen bir iyileştirme olmadı. Bu ağır iş yüküne ve 7/24 hizmet veren sağlık çalışanlarımızın emeğinin hakkının verilmesi konusunda yetkililere çağrıda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Sağlıkta yaşanan şiddet olayları kabul edilemez bir noktadadır”

Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına ilişkin de konuşan Yalçın, şunları söyledi: “Ayrıca bu ağır iş yüküne rağmen ve vatandaşlarımıza fedakâr bir şekilde hizmet veren sağlık çalışanlarımıza karşı vatandaşlarımızın daha hassasiyetle yaklaşmaları ve onlara karşı biraz daha hoşgörülü olmalarını bekliyoruz. Çünkü sağlıkta yaşanan şiddet olayları artık kabul edilemez bir noktadadır. Sağlık çalışanlarımıza hak ettikleri değerin verilmesi ve onların haklarının teslim edilmesini bekliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.