DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Bir İlk

Batman’da Bir İlk
24.09.2018
1.744
A+
A-

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde ilk defa şeker hastalığı ameliyatı yapıldı.

Türkiye’de nadir merkezlerde yapılabilen şeker hastalığı ameliyatı, Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde de başarıyla gerçekleştirildi

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde 8 yıldır günde 4 defa insülin iğnesi kullanan 49 yaşındaki Hayat Kızar adlı hastaya, Genel Cerrahi Uzmanları Opr. Dr. Turgay Demir, Opr. Dr. Güneş Tekten, Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ümit Alakuş ve Anestezi Uzmanı Uz. Dr. Recep Gökçe tarafından ilk defa Transit Bipartition ameliyatı (kapalı yöntemle şeker hastalığı ameliyatı) yapıldı.

Başarılı ameliyata ilişkin bilgi veren Op. Dr. Turgay Demir, “Bağırsaklar vücudun en büyük hormon fabrikasıdır, ameliyatta mideyi küçültüyoruz ve ince bağırsağın son kısmını mide ile birleştiriyoruz. Bu sayede hastanın hormonlarını aktif hale getirmiş oluyoruz ve tip 2 şeker hastalığını hormonal olarak tedavi ediyoruz. Hastamız Hayat Hanım, 8 yıldır günde 4 defa insülin iğnesi kullanıyordu. Ameliyattan hemen sonra insülin iğnelerini kullanmayı bıraktı. Hastamızın yemekten sonra şekeri 500’ün üzerine çıkarken, ameliyattan sonra 200’ün üzerine çıkmadı. Bu ameliyat ileri kapalı yöntem cerrahi tekniği gerektiriyor ve Türkiye’de nadir merkezlerde yapılıyor. İnsülin iğnesi kullanan tip 2 şeker hastalarını genel cerrahi polikliniğine davet ediyoruz.” dedi.

Şeker hastalığı ameliyatı olan Hayat Kızar ise duygularını şöyle dile getirdi: “8 yıldır insülin iğnesi kullanmaktan fenalık gelmişti. Yemek yemekten korkuyordum. Sık sık su içip idrara çıkıyordum. Ameliyattan önce 98 kiloya kadar çıkmıştım, ameliyattan 2 ay sonra 79 kiloya düştüm ve fazla kilolarımdan kurtuldum. Ameliyattan önce etrafımdaki herkes bana aman ameliyat olma diye tembihte bulundu. Ben önce Allah’a sonra Batman Bölge Devlet Hastanesine ve doktorlarına güvendim ve ameliyat oldum. Çok şükür sağlığıma kavuştum. Benimle aynı kaderi paylaşan şeker hastalarına tavsiyem; hiç beklemeden Batman Bölge Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniğine başvurup tedavi olsunlar.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.