DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Elektrik Trafosu Kundaklandı

Batman’da Elektrik Trafosu Kundaklandı
23.02.2019
479
A+
A-

Batman merkezde elektrik trafosunun bulunduğu beton köşk, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı.

Batman’ın Pazaryeri Mahallesinde halkın kesintisiz enerji alabilmesi için kurulan bin KVA’lık elektrik trafosunun bulunduğu beton köşk, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı.

Yanarak kullanılmaz hale gelen trafo Dicle Elektrik ekipleri tarafından yenilenirken, bu süreliğine 300 konut ve işyeri enerjisiz kaldı.

Dicle Elektrik Dağıtım (DEDAŞ) Batman İl Müdürlüğü, kısa süre önce Pazaryeri Mahallesi’ndeki havai hatları yer altına aldı.

Yapılan çalışmalar kapsamında enerji gücünün artırılması için 2722 Sokak’ta bir beton köşk kurularak içerisine bin KVA gücünde trafo yerleştirildi. Mahalle sakinlerini rahatlatan trafo, dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı.

Saat 20.30 sıralarında beton köşkün bulunduğu yere gelen kimliği belirsiz kişi veya kişiler, yanıcı madde dökerek trafoyu ateşe verdi. Çıkan yangın nedeniyle DEDAŞ ve itfaiye olay yerine intikal etti ve yangın kısa sürede söndürüldü. Ancak mahalledeki 300 aboneyi besleyen trafo ve kabini kullanılamaz hale geldi.

Yangın sonrası Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürlüğü ekipleri, yanan trafo ve kabinini yenilediler. Ardından mahalleye yeniden elektrik enerjisi verildi.

DEDAŞ’tan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, vatandaşların kesintisiz ve kaliteli enerji alabilmesi için büyük emekler harcanarak yapılan yatırıma dönük bu saldırının kabul edilemeyeceği belirtildi.

Açıklamada, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirilerek trafo ve kabininin onarılarak mahalleye yeniden elektrik verildiği kaydedildi.

Aynı mahallede daha önce de kaçak elektrik kullanımını önleyecek olan alçak gerilim sayaç otomasyon panoları (ASOP) kimliği belirsiz kişilerce yakılmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.