DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çökme Korkusuyla Yaşıyorlar

Çökme Korkusuyla Yaşıyorlar
29.03.2019
569
A+
A-

​Batman’da kerpiç evde yaşam mücadelesi veren 4 nüfuslu Bayık ailesi, evleri her an çökecek korkusuyla yaşıyor.

Batman’da yaşayan ve maddi imkânları olmayan Bayık ailesinin evi çökme tehlikesiyle karşı karşıya. İluh Mahallesi 618 Sokak No:30’da bulunan 2 katlı derme çatma ve kesmen kerpiç yapılı evde oturan aile, evleri, her an üzerlerine çökecek korkusuyla yaşıyor.

Bayık ailesinin zorlu yaşam koşulları ise görenlerin yüreğini burkuyor. İkinci bir evlilik yaparak eski eşini ve 4 çocuğunu terk eden baba, ailesini öylece bıraktı. Yaşanan durum ise ailenin mağduriyetini daha da artırdı. 5 nüfuslu Bayık ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Ablasıyla beraber 4 yeğeninin kaldığı evin birçok noktasında kırılma ve çökmelerin oluştuğunu belirten Mehmet Toprak, maddi imkânsızlık nedeniyle evlerinin onarımını yapamadıklarını söyledi.

kme2 1024x682 - Çökme Korkusuyla Yaşıyorlar

Yağışlı günlerde evlerini su bastığını ve evleri her an çökecek korkusuyla yaşadıklarını ifade eden Toprak’ın tek isteği, ablasıyla beraber yeğenlerinin korkusuzca uyuyabilecekleri sağlam bir ev.

Hori Bayık’ın, eşini yıllar önce 4 çocuğuyla beraber terk ettiğini aktaran Toprak, sadece hayırseverlerin yardımlarıyla geçimlerini sağlayabildiklerini, ayrıca ablasının şimdilik İŞKUR’da geçici olarak bir okulda çalıştığını dile getirdi.

“Ev yıkılmadan bir çözüm bekliyoruz”

İmkânları olmadıkları için kira eve taşınamadıklarını ve böylesi bir riski göze aldıklarını belirten Toprak, “Gördüğünüz gibi ev yıkılmak üzeredir. Çocukların babası onları bırakmış. Çocukların babası başkasının çocuklarını besliyor. Biz de Allah rızası için bir çare arıyoruz, ev yıkılmak üzeredir. Bu evde 5 kişi yaşıyor. Mahallenin hayırseverleri yardımcı oluyor. Biz Allah rızası için yetkililerden yardım ve destek bekliyoruz. Evin reisi, Ankara’dan 3 çocuklu bir karı kendine getirmiş onunla yaşıyor. Ablamın hiçbir geliri yok. 4 çocuğu da okul okuyor. Bazı günler çocuklarına harçlık verecek parası yok. Yağmurda ev kayarsa tüm aile altında kalır. Ev yıkılmadan bir çözüm bekliyoruz. İmkânları olmadığı için kiraya gidemiyorlar ve bu riski göze alıyorlar. Anne ve 4 çocuğu beraber yaşıyor. En büyükleri 15 yaşındadır. Çocukların hepsi okul okuyor. İmkânları olmadığı için mahalleli çocukları okutuyor. Hayırseverlerle ayaktalar.” dedi.

“Hayırseverler okul okumamız için bazen bize harçlık veriyor”
kme 1024x682 - Çökme Korkusuyla Yaşıyorlar

Ailenin çocuklarından Yasin Bayık ise “Bizim babamız, bizi bıraktı. Annem İŞKUR’da geçici olarak çalışıyor. Biz dört kardeşiz, dördümüzde okul okuyoruz. Mahalleli bize yardımcı olur. Annem geçici olarak İŞKUR’da olduğu için çoğu zaman evde değildir. Mahalledeki hayırseverler okul okumamız için bazen bize harçlık veriyor. Evimiz yıkılmak üzere, yetkililerden yardım istiyoruz. Her gün yıkılma tehlikesi olan evde korkuyla yaşıyoruz. Her gün korku içindeyiz. Yetkililerden isteğimiz bize yardımcı olsunlar.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.