DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Fiyatı Bu Yıl 2 Kez Arttı!

Batman’da Fiyatı Bu Yıl 2 Kez Arttı!
20.06.2018
431
A+
A-

Batman’da peynire yıl içerisinde iki kez zam gelmesi esnaf ve vatandaşların tepkisine neden oldu. Kentte, kilogramı 15 TL olan peynirin fiyatı 25 TL’ye yükseldi.
Batman’da peynir fiyatlarına yıl içerisinde iki kez zam gelerek, kilogramı 15 TL’den 25 TL’ye yükselmesi esnaf ve vatandaşların tepkisine neden oldu. Fiyatlarda ciddi artış olduğunu belirten Ferhat Bolsütçü, “Peynir fiyatlarında geçen seneye oranla çok büyük bir yükseliş var. Geçen seneki alım gücüyle bu seneki alım gücüm arasında çok fark var. Bu konuda çok şikayetçiyiz. Süt ve süt ürünlerinin fiyatları ceplerimizi yakıyor” dedi.

“Süt az, tüketim çok”
Satışlarının etkilediğini belirten esnaf Abdulselam Türkan, “Satışlarımız bu sene çok olumsuz etkilendi. Geçen yıl 12 lira olan peynir bu yıl 16 lira. 15-16 liralık peynir bu sene 25 lira alıcıyı zor buluyor. O da sütün eksikliğinden kaynaklanıyor. Süt az, tüketim çok fazla olduğu için bu durum ortaya çıkıyor” diye konuştu.

“Pazara geliyoruz boş dönüyoruz”
Pazardan boş döndüğünü anlatan Afis Akdoğan ise, “Peynir fiyatları sürekli yükseliyor. Her şeye zam geliyor. Zeytin, peynir aynı şekilde. Pazara geliyoruz boş dönüyoruz” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.