DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Hedef 100 Bin

Batman’da Hedef 100 Bin
22.03.2018
753
A+
A-

Batman İl Sağlık Müdürü Osman Sünger, yıl içerisinde yüz bin kişiyi sağlık taramasından geçirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Batman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, kentin merkez ve ilçe sağlık kuruluşlarında gezici mobil sağlık hizmetleri kapsamında bilgilendirme çalışmalarında bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman İl Sağlık Müdürü Osman Sünger, vatandaşların sağlık taramasına hızlı bir şekilde başlandığını söyledi.

Sünger, “Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımızca halk eğitim merkezleri, Kur’an kursları, çok amaçlı toplum merkezleri ile toplum merkezleri kursiyerleri ile anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere yönelik kanser taramaları, görme-işitme tarama testleri gibi koruyucu sağlık hizmetleri verilmektedir. İlaveten, üreme sağlığı, hijyen, ağız ve diş sağlığı, kadına yönelik şiddet, çocuk güvenliği, ihmal ve istismar, bulaşıcı hastalıklar, obezite, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivitenin önemi gibi birçok konularda eğitimler verilmektedir. Düzenlenen bu eğitimlerde katılımcılara bilgilendirici broşür de dağıtılmaktadır. Uzman ekiplerimiz; evde, camide, kahvede, tarlada, bağda, bahçede vatandaşın bulunduğu sosyal ve çalışma alanlarına giderek bu hizmeti vermektedirler. 2018 yılı içinde yüz bin kişiye ulaşmayı hedefledik.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.