DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman Belediyesi’nden Duyuru

Batman Belediyesi’nden Duyuru
17.11.2018
4.188
A+
A-

Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden yapılan duyuru:

Vatandaşlarımızın ileride mağduriyet yaşamamaları için ‘İmar Barışı’ kapsamına girmeyen 31 Aralık 2017 sonrası ruhsatsız olarak kaçak yapılan yapılardan, ruhsat eklerine göre eklenti yapılan kısımlardan(ek kat, teras vb.) konut almamaları, bu tür yapılardan uzak durmaları kendi lehlerine olacaktır. Söz konusu kaçak yapılar hiç bir mühendislik hizmeti almadan, yapı denetim ve Belediye kontrolü olmadan yapılmış olup deprem, doğal afet vb. durumlarda yıkılması muhtemel, hiçbir güvencesi olmayan, nasıl yapıldığı belli olmayan yapılardır. Yasaya aykırı bu tür kaçak yapılar Yapı Kontrol Müdürlüğümüz ekipleri tarafından tespit edildikten sonra Belediye Encümeni tarafından bu yapılara yıkım kararları çıkarılmaktadır. Yıkım kararlarını uygulama noktasında Belediyemizin son derece kararlı olduğunu, kaçak yapıların yıkımına başlanıldığı ve devam edeceği bilinmesi gerekmektedir. Ayrıca kaçak yapıların elektrik, su, doğalgaz, telefon hizmetlerinden faydalanmamaları noktasında gerekli adımlar atılmıştır.

Vatandaşlarımızın İlimizde yapılan yapılar ile ilgili tüm bilgileri Belediyemiz Yapı Kontrol Müdürlüğü birimine sormaları ve buna göre hareket etmeleri mağduriyet yaşamamaları için önem arz etmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.