DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Rakam: 13 Bin

Batman’da Rakam: 13 Bin
11.10.2018
479
A+
A-

Harita ve Kadastro Mühendisi Hikmet Bahşi, Batman’da şu ana kadar imar barışına 13 bin kişinin başvuruda bulunduğunu belirtti.

Harita ve Kadastro Mühendisi Hikmet Bahşi, imar yapı müracaatıyla ilgili açıklamalar da bulundu. İmar barışının özellikle kat mülkiyetini geçemeyenlerin, kat fazlalığı olanların ya da dairesini alıp ticari alana çevirenler için fırsat olduğunu belirterek, “İmar barışın iki aşaması var. Birincisi yapı kayıt belgesi, ikincisi ayağı ise müktesep mülkiyet hakkı elde eden yapının cins değişikliği ile birlikte kat mülkiyetiyle olan geçişini anlatıyor. Mülkiyet sahipleri kesinlikle teknik elemanlardan, harita mühendislerinden ve mimarlardan teknik destek almaları lazım. Aksi takdir de ilgili tebliğin yayınlanan maddeleri gelince yanlış beyandan dolayı yapı kayıt belgeleri ve ödedikleri paralar boşa gidebilir. Barışırken davalı olma durumu da olabilir. Bu hangi yapıları kapsıyor, 31 Aralık 2017’den önce yapılmış yapıları kapsıyor. Yapı kullanma belgesi varsa onun dışında ilave yaptığı alanları kapsar. Başvuru yapmadan önce gayrimenkullerin hangi alanda yola girip girmediğini, yeşil alanda olup olmadığını, mali hazinesi üzerinde olup olmadığını bu noktaları araştırmaları gerekiyor. Yola ya da dereye kat mülkiyeti yerine geçemiyor. Buradan başvuru yapmadan önce detaylı araştırma yapmaları gerekir. Her katın ve dükkanların metre kareleri, bodrum, depoların, teras katların hepsinin ayrı ayrı hesaplanıp öyle sisteme girilmesi lazım” dedi.

Başvuru sayısı 13 bin

Başvuru sayılarının bu ay sonuna kadar daha çok artacağını belirten Bahşi, “Batman’da yapılan tahmini başvuru sayısı 13 bini geçmiş durumda. Bu ay sonuna kadar 20 bini görebilir. İmar barışının en son başvurusu tarihi 31 Ekim 2018, yapı kayıt belgesi alma para yatırmayla ilgili birinci aşamayla ilgi olan kısmı ise 31 Aralık 2018 tarihiyle bitmiş olacaktır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.