DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Şarbon Vakasına Rastlandı mı?

Batman’da Şarbon Vakasına Rastlandı mı?
14.09.2018
572
A+
A-

Ülke gündeminde yer edinen Şarbon hastalığı kentlere yayılıyor. Tarım ve Orman Batman İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman’da herhangi bir şarbon vakasına rastlanılmadığını söyledi.

Şarbon hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Batman İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman’da herhangi bir şarbon vakasına rastlamadıklarını belirterek, olası şarbon vakasına karşı da tedbirli olduklarını kaydetti.

Ülkede son zamanlarda gündeme gelen şarbon hastalığı birçok vatandaşı tedirgin etmeye devam ederken, Batman’da da şarbon hastalığı şüphesiyle birçok vatandaş Tarım ve Orman Batman İl Müdürlüğüne başvuruda bulunarak şikâyetlerde bulundu.

Yapılan başvuru ve şikâyetleri değerlendirerek saha çalışmasını yaptıklarını belirten Tarım ve Orman Batman İl Müdürü Nurettin Kiyas, yaptıkları çalışmalar neticesinde herhangi bir şarbon vakasına rastlamadıklarını söyledi.

Kiyas, “Bilindiği üzere son zamanlarda özellikle şarbonla ilgili kamuoyunda ciddi bir duyarlılık oluştu. Şarbon olup olmadığıyla ilgili Kurban Bayramı sonrasında çiftçi ve vatandaşlarımızdan şarbon şüphesiyle ilgili bize bir takım şikâyet ve başvurular geldi. Bunlarla ilgili bütün başvuru ve şikâyetleri değerlendirdik ve saha çalışmamızı yaptık. Veteriner hekim arkadaşlarımız düzenli olarak ilgili ahırlara gittiler. Bu konuda şikâyetçi olan vatandaşları hastanelere yönlendirdik. Bütün bu çalışmalarımız sonucunda bugüne kadar ilimizde herhangi bir şarbon vakasına rastlanmadı.” ifadelerini kullandı.

“Şarbon vakası şu ana kadar herhangi bir yerde görülmedi”

Olayı şarbon vakasına karşı önlem aldıklarını, saha çalışmalarının devam ettiğini belirten Kiyas, Batman’da şu ana kadar herhangi bir şarbon vakasına rastlanılmadığının altını çizdi.

Kiyas, şunları söyledi: “Veteriner hekim arkadaşlarımız her gün saha çalışmalarına, kontrollere devam ediyorlar. Böylesi bir vakaya rastlamadığımız için tedbirlerimizi alıyoruz. Bu konuda şikâyetleri olan vatandaşlarımız bize müracaat ederlerse bunları yeniden değerlendireceğiz. İlimizde şu ana kadar şarbon vakası herhangi bir yerde görülmedi. Kesimhanelerdeki hayvan kesimleri de veteriner hekimlerin kontrolünde yapılmaktadır. Bu tür denetimlerimizde de şimdiye kadar bu tür vakaya rastlamadık.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.