DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Zamlara Dayanmak Mümkün Değil”

“Zamlara Dayanmak Mümkün Değil”
08.03.2022
6.774
A+
A-

Çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları anlatan Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, kimi çiftçilerin fiyatındaki artış nedeniyle istediği kadar gübre alamadığını belirterek verimde büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.

Çiftçilerin en büyük sıkıntısının girdilerdeki artış olduğuna vurgu yapan Ziraat Odası Başkanı Aydiş, yaptığı açıklamada, hükümetin buna acil bir çözüm bulması gerektiğini ifade etti.

Özellikle çiftçilerin birkaç özel sektördeki gübre tedarikçisinin insafına terk edilmemesi gerektiğini belirten Aydiş, Toprak Mahsulleri Ofisi bünyesinde her bölgede gübre fabrikalarının kurulmasını istediklerini kaydetti.

Türkiye’de çiftçilik yapmanın çok zorlaştığını anlatan Aydiş, çiftçilerin borçsuz ve mutlu bir şekilde tarlaya girmesi gerektiğini vurgulayarak hükümete çağrıda bulundu.

“Duamız nisanda da yağmur yağması”

Şu ana kadar Batman çiftçisinin yağışlarla ilgili herhangi bir sıkıntısının olmadığını belirten Aydiş, “Ama mühim olan bundan sonradır. Nisan ayı içerisinde yağmurların yağması lazım. Allah’tan da duamız, nisanda da yağmur yağarsa bir sıkıntı olmaz. Tabi sıkıntının esas kökeninde şu var; bazı çiftçilerimiz gübre alamadılar. Gübre alamadıkları için de toprağa tohumu attılar ve bu konuda büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kalınacağını tahmin ediyorum.” dedi.

“Devlet gübre fabrikaları kursun, bizi özel sektörden kurtarsın”

En büyük sıkıntılarının girdiler olduğuna işaret eden Aydiş, “Devletin buna acil çözüm bulması lazım. Devletin, Türkiye çiftçisini birkaç özel sektördeki gübre tedarikçisinin insafına bırakmaması lazım. Güçlü bir devlete sahibiz. Devlet her şeyini yapıyor. Seneye savaş uçağımız çıkıyor. Devlet gübre hammaddesini yapsın ve Toprak Mahsulleri Ofisi bünyesinde her bölgede en azından 10 tane gübre fabrikası kurması lazım. Devlet bizi bu özel sektörden kurtarması gerekiyor. Bu olursa çiftçinin sıkıntısını büyük ölçüde giderilmiş olur.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.