DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’daki Sorunu Bakanlığa Sordu

Batman’daki Sorunu Bakanlığa Sordu
01.08.2018
527
A+
A-

HDP Batman Milletvekilli Feleknas Uca, Batman’daki hastanelerde yaşanan sağlık sorunlarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Batman’da yaşanan sağlık sorunlarına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Devletin sosyal devlet olma gerekliliklerinden birinin sağlık hakkının kullanımı için koşulların yerine getirilmesi olduğunu belirten Uca, Batman’da 2009 yılında hizmete açılan ve çevre illerdeki hastalara hizmet veren 350 yatak kapasiteli Bölge Devlet Hastanesi’nin kapasitesinin üzerinde hizmet vermeye çalışarak yılda 2.5 milyon hastaya baktığını söyledi. Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin koğuş sistemini andıran hasta odalarının fiziksel yapısı, branş ve donanım yetersizliğinin, geçici müdahalelerle çözülemeyeceğini ifade eden Uca, yeni yapılması düşünülen hastane binasının da uzun süredir bitirilemediği, ihalenin yüklenici firma tarafından sonlandırılmasına rağmen, yeni yapılan ihalenin de aynı firma tarafından alındığı iddialarını hatırlattı.

‘TIP FAKÜLTESİNİN KURULMASI İÇİN ÇALIŞMANIZ VAR MI?’

Uca, Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti: “Batman’ın nüfusu göz önüne alındığında İhtisas Hastanesi veya Üniversite’ye bağlı Tıp Fakültesi’nin acilen kurulması hususunda bir çalışmanız var mıdır? Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin inşaatının sırf yüklenici firmanın ücreti yetersiz görüp ücret artırımına gitmek için aylarca atıl bir durumda bırakılıyor olması Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir? Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin düşük maliyeti nedeni ile inşaatı durduran firmanın 2. kez ihaleye katılması ve neden olduğu zararlara rağmen ihalenin yeniden aynı firmaya verilmesinin gerekçesi nedir? Son iki yılda Sağlık tedavi ve hizmette yetersizlikten dolayı diğer bölge hastanelerine sevk edilen hasta sayısı nedir? Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yoğunluğu göz önüne alındığında yetersiz doğumhane şartları ve yetersiz personelle nitelikli sağlık hizmeti verilemeyeceği ortada iken uygun ekipman ve personel açığı hala niye karşılanmamaktadır? Nitelikli sağlık hizmeti sunulabilmesi için uygun ortam ve yeterli personel ihtiyacını sağlanması için bir çalışmanız var mı?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.