DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Kuraklık Riski Var Mı?

Batman’da Kuraklık Riski Var Mı?
01.04.2021
1.076
A+
A-

Mart sonunda yağan yağışlar sonrasında kuraklık riskinin kalmadığını belirten Batman Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ebubekir Doğan, bu durumun büyük endişe yaşayan çiftçileri rahatlattığını söyledi.

Kış aylarında yağışların az olması, barajlardaki doluluk oranlarında ciddi düşüşlerin yaşanması kuraklık endişesini beraberinde getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yöndeki açıklamaları ile tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da çiftçiler arasında büyük bir kaygı meydana gelmişti. Ancak son günlerde, özellikle mart ayının sonunda yağan yağışlar çiftçileri rahatlatırken uzmanlar kuraklık riskinin kalmadığını belirtti.

Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri ve Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ebubekir Doğan, mart sonunda yağan yoğun yağışların ve nisanda beklenen yağışların kuraklık riskini ortadan kaldırdığını söyledi.

Bu durumun çiftçileri rahatlattığını belirten Doğan, barajlardaki doluluk oranının yüzde 75’e çıktığını vurguladı.

“Bu durum bizi ciddi bir şekilde endişelendiriyordu”

Ekim ayı olan kasım ve aralık aylarında ciddi bir kuraklık endişesi yaşandığını belirten Doğan, “Türkiye’nin tamamında, özelde bizim bölgemizde ekim ayı olan kasım ve aralık aylarında bir kuraklık söz konusu oldu. Bu durum Türkiye’de özellikle çiftçimizi çok endişelendirdi. O dönemlerde hatta ekimler biraz geçişmişti. Ancak ocak ayında yağışlar biraz iyiydi. Şubat ayında yine bir kuraklık dönemi yaşadık. Meteorolojik verilerek baktığımızda şubat ayı itibariyle 146 milimetre mevsimin aynı dönemine ait bir yağış eksikliği söz konusuydu ve bu durum bizi ciddi bir şekilde endişelendiriyordu.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.