DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batmanlı öğrenciler Çanakkale’ye Uğurlandı

Batmanlı öğrenciler Çanakkale’ye Uğurlandı
10.03.2018
474
A+
A-

​”Kardeşlik İçin Çanakkale’deyiz” projesi kapsamında Batman Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 100 öğrenci Çanakkale’ye uğurlandı.

Türkiye Kardeşlik Birliği Batman İl Başkanlığı (TÜRKAB) tarafından Batman Valiliği, Batman Üniversitesi, Batman Belediyesi, Kızılay ve Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nün desteğiyle düzenlediği ‘Kardeşlik İçin Çanakkale’deyiz’ projesi kapsamında Üniversite ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 100 öğrenci iki otobüsle Çanakkale’ye törenle uğurlandı.

Uğurlama törenine; Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ve öğrenciler katıldı.

Uğurlama töreninde kısa bir konuşma yapan Vali Deniz, bu topraklarda yaşayan herkes için Çanakkale’nin önemli olduğunu belirterek, “Öğrencilerimiz, bu vatan için canını feda eden Batmanlı, İzmirli, İstanbullu ve ülkemizin dört bir yanında Çanakkale zaferinde şehit olan kahraman şehitlerimizin mezarlarını ziyaret edecekler. Atalarımızın birlik ve beraberlik içeresinde vatanı nasıl savunduklarını görecekler.” diye konuştu.

Kardeşlik için Çanakkale’ye öğrencilerini yolladıklarını ifade eden Rektör Aydın Durmuş, “Batman’ın bir kardeşlik ve birlik şehri olduğunu tüm Türkiye’ye göstermek istiyoruz.” dedi.

Durmuş, “Çanakkale’deki birlik ruhunu öğrencilerimiz bilsin istedik. Bu birlik ruhunu orda yatanların Türk, Kürt, Arap, Çerkez hiçbir ayrım olmadan ümmetin bir olduğu, ümmetin yaşadığı büyük savaşlardan biri olan Çanakkale savaşını öğrencilerimiz orda yaşasın, hissetsin istedik. Çanakkale ruhu yeniden uyansın istedik bu şehirde. Ümmetin birliği ve beraberliği için Çanakkale çok güzel bir örnektir. Ümmetin nasıl bir olduğunu yedi düvele karşı nasıl savaştığını Çanakkale örneğiyle tüm dünya biliyor. Allah’ın izniyle ümmet tekrar bir olacaktır; Kürt’ü, Türk’ü, Çerkez’i ile hepsi toplanacak inşallah.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.