DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çeyrek Altın ile İkna Edildiler

Çeyrek Altın ile İkna Edildiler
08.03.2018
1.126
A+
A-

Batman’ın Sason ilçesinde mahalle ve köylerde ev ev dolaşan sağlık personelleri, kadınları sağlık taramasından geçmeleri için kaymakamlığın çeyrek altın hediye edeceğini belirterek ikna ediliyor.

Sason Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Kaymakamlığı iş birliği ile başlatılan “Bütün Bayanlara Sağlık” projesi kapsamında köy ve mahallelerde bulunan kadınlara tek tek ulaşılıyor. Kadınlar, sağlık kontrolünden geçmeleri konusunda, 5 kadına çeyrek altın verileceği belirtilerek, ikna ediliyor. Bunun üzerine sağlık merkezine akın eden kadınlar, kontrolden geçiriliyor.

Sason Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Ruşen Ersöz, kadınlarımızın mutlaka yılda en az bir defa sağlık taramasından geçmesi gerektiğini belirtti. Ersöz, “Bayanlarımız kendi imkanları ile sağlık merkezlerimize isteyerek gelmelerini isterdik, ancak maalesef bayanlarımız sağlık konusunda bilinçsiz olduğunu gördük. Yeni geliştirdiğimiz proje ile gelmek istemeyen bayanlara tek tek ulaşarak sağlık taraması yaptırmalarının kendi sağlıkları için çok önemli olduğunu belirtiyoruz. İlçe Kaymakamlığımız da bu projeye katılan bayanlarımızdan beş tanesine çeyrek altın hediye edecek. Bizler bu durumu bayanlarımıza söyleyince daha kolay ikna ediliyorlar. Desteklerinden dolayı ilçe kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.