DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çiftçilere Dağıtımı Gerçekleştirildi

Çiftçilere Dağıtımı Gerçekleştirildi
13.03.2018
477
A+
A-

Batman’da seracılığı geliştirerek bölgenin sebze ve meyve ihtiyacını karşılamak amacıyla 58 çiftçiye 68 dekar sera naylonu dağıtıldı.

Batman’da seracılığı geliştirmek ve bölgenin sebze-meyve ihtiyacını karşılamak amacıyla Balpınar (Grêsira) beldesi, Yeniköy (Sêgirka), Zorköy (Semalê), Oymataş (Zorava), Kösetarla (Qırediye), İkiztepe (Gırbereşk) ve Binatlı (Bıleyder) köylerinde bulunan 58 çiftçiye 68 dekar alanda kullanılmak üzere sera naylonu dağıtıldı.

Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin kaynaklarıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün seracılığı geliştirme projesi kapsamında dağıtılan sera naylonları, meyve ve sebze üretiminde ekonomik olarak da kentte katkı sunacağı belirtildi.

Sera naylon dağıtım törenine Batman Valisi Ahmet Deniz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nureddin Kiyas, siyasi parti temsilcileri, oda ve STK başkanları ile çiftçiler katıldı.

Çiftçiler adına Ramazan Tufan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan tören, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nureddin Kiyas birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Batman Valisi Ahmet Deniz, “200 çiftçinin seracılığa başlaması yeterli değil. Burası neden küçük Antalya olmasın. Çiftçimizin hakkını ödeyemeyiz. Alın teriyle emeğiyle bizlere umutturlar. Çiftçilerimize ne versek azdır. Allah’a şükür devletimiz sayın cumhurbaşkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda özellikle çiftçilerimize destek konusunda inanılmaz şeyler yapıyor. Sadece batman ilimizde 600 milyon TL maliyetli olan bir sol sahil projesini açtık. 13 bin hektar yani 130 bin dönüm arazi sulanacak. Müthiş bir rakam çiftçiye değer verildiği için bu destekler veriliyor. Bize düşende daha çok çalışıp üreteceğiz.” dedi.

Çiftçiye desteklerinin her zaman devam edeceğini belirten Deniz, “Bir tarafta sanayileşiyoruz. Elbette ki sanayi olacak. Her türlü teknoloji olacak. Ama bizim tarımı bırakma şansımız yok. Biz bir taraftan da tarım ülkesiyiz. Biz can suyu veriyoruz. İlk defa bu işi yapacak olanlara destek veriyoruz. İkinci defa yapanlara destek vermiyoruz. O zaman iş başka yere kayar tembelliğe kayar tembelliğe döner. Verdiğimiz devam edecek. İlk defa bu işi yapacak olanlara desteğimizi aynı şekilde vereceğiz. Hatta daha fazla yapalım ki çiftçilerimiz daha fazla kazansın.” ifadelerini kullandı.

Yapılan destekleri memnuniyetle karşıladıklarını belirten Yeniköy sakinlerinden Eyüp Tekin ile Abdullah Aslan, devletten sera için naylon desteğiyle beraber fide ve hayvan desteği de beklediklerini belirttiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.