DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Vatandaşlar Ramazan Alışverişi Yapamadı

Batman’da Vatandaşlar Ramazan Alışverişi Yapamadı
28.03.2022
3.566
A+
A-

Ramazan ayında sahur ve iftarların vazgeçilmez ürünleri tezgâhlardaki yerini aldı. Bu ürünlerin başında hurma, tahin, el yapımı tereyağı ve helva çeşitleri geliyor.

Birçok üründe yaşanan fiyat artışları ile özellikle Ramazan ayında tüketimi artan hurma, tahin ve helvayı da etkiledi.

Ürünlerde yaşanan yüzde 100 artışlar, vatandaş gibi esnafın da tepkisini çekerken Ramazan hazırlığı yapan halkın alım gücünü düşürdü.

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayına sayılı günler kala halk, yükselen fiyatlara rağmen çarşının yolunu tutuyor.

Ramazan’da vücut direncini artıran ürünlerin başında gelen hurma, tahin, helva, pekmez ve kahvaltılık ürünlere talebi artırdı.

Her sene olduğu gibi Ramazan ayına sayılı günler kala eksik ürünlerini tamamlayarak Ramazan ayına hazır olduklarını belirten esnaf, yaşanan fiyat artışları nedeniyle satışlarının eskiye nazaran yarı yarıya düştüğünü söyledi.

“Oruçluya güç veren tahin, tereyağı ve helvaya rağbet var”

Yüksek fiyatlar Ramazan hazırlığı yapan halkın alım gücünü düşürdü
Yunus Yanaç

Yükselen fiyatlar nedeniyle halkın alım günün düştüğünü belirten esnaf, yüksek fiyatlara rağmen eskisi gibi olmasa da çarşı pazarda ramazan alışveriş heyecanının başladığını belirtti.

Artan fiyatlara rağmen halkın Ramazan alışverişine başladığını söyleyen esnaf Yunus Yanaç, “Ramazan ayına 15 kala gerekli ürünleri tedarik edip tüm hazırlıklarımızı yaptık. Özellikle helva çeşitleri, tahin, peynir çeşitleri, bal çeşitleri ve zeytin gibi çeşitlerimizi hazırladık. Ramazan ayına bir hafta kala müşterilerimiz alışverişlerini yapmaya başladılar. Ürünlerin fiyatı her ne kadar yükselmişse de halk sahurlar için alışverişlerini yapıyorlar. Özellikle tahin fiyatı çok yükseldi. Müşterilerimiz artan fiyatlara tepkili ama gene de ihtiyaçlarını alıyorlar. Halk en çok hurma, tahin, pekmez, bal, el yapımı tereyağı gibi çeşitleri alıyorlar. Oruçluya güç veren tahin, tereyağı ve helvaya rağbet var.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.