DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Her Geçen Gün Artıyor”

“Her Geçen Gün Artıyor”
15.09.2020
1.137
A+
A-

​Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “Fıstık Hasadı Etkinliği” düzenlendi.

Beşiri ilçesine bağlı Oğuz köyü Kışlacık mezrasında düzenlenen etkinliğe; Batman Valisi Hulusi Şahin, Beşiri Kaymakamı Mahmut Şener, oda başkanları, tarım danışmanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Fıstık hasadıyla ilgili bir açıklama yapan Vali Hulusi Şahin, fıstığın Batman için bir lütuf olduğunu söyledi.

Fıstığın ekonomik alanında iyi bir getirisinin olduğunu belirten Şahin, “Çünkü fıstık hububat arazisi gibi verimli olmadığı alanlarda burası gibi eğimli hububat yetiştiği arazileri sevmediği bir ürün. Gerçekten de ekonomik alanında çok iyi getirisi var. Eğer sabırlı olursanız ağacın 7 yaşına kadar sabrederseniz sizi pişman etmiyor. Üreticisine gerçekten gelir elde eden bir üründür. Batman ve bölgesinde 15 yıldır yoğun olarak dikilmeye başlandı. Sonuç olarak sadece vatandaşımızın ve çiftçimizin cebine hitap etmiyor. Görselliğimizde arttı. Çünkü her biri birer ağaç bunların ve fotosentez yapıyor, oksijen üretiyor. Arazilerimiz o manada yeşerdi güzelleşti. Ayrıca fıstık işçisinin olduğu yerde anız yangını da ortadan kalkıyor. Çünkü onlar gözleri gibi bahçelerine bakıyorlar.” dedi.

“Her yönüyle fıstık Batman’a iyi geldi” diyen Şahin, “Şu anda 60 bin dekar bir arazide fıstık üretimini Batman yapıyor, her geçen gün bu oran artıyor. Bizlerde hem Özel İdare kaynaklarından, hem GAP idaresinden desteklerle özelikle zararlılara karşı çiftçimizin yanındayız. Ayrıca teşvikleri Tarım Bakanlığı veriyor. Fıstık çiftçisini desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.