DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gece Yarısına Kadar Çalışıyorlar

Gece Yarısına Kadar Çalışıyorlar
20.08.2018
315
A+
A-

Kurban Bayramı öncesinde müşteri yoğunluğu yaşayan Batman’daki terzi ve berberler, gece geç saatlere kadar mesai yapıyor.

Kurban Bayramı öncesi yoğunluk yaşadıklarını belirten Batman’daki terzi ve berberler, Kurban Bayramı’nın işlerine hareketlilik getirdiğini ve gece geç saatlere kadar mesai yaptıklarını söylediler.

Hazır giyim sektörünün işlerini olumsuz etkilediğini belirten terzi Sıdık Çiftçi, işlerinin bayramlarda yoğunluk kazandığını söyledi.

Çiftçi, “Bayrama yakın bu günlerde işlerimiz diğer günlere nispeten daha iyidir elhamdülillah. Hazır giyim sektörü işimizi bayağı olumsuz etkiledi. Biz yine de eski ve köklü bir terzi olduğumuz için çevremiz var ve işimiz oluyor. Bu yüzden işimiz diğer terzilere göre iyidir. Bayrama yakın günlerde çok da olmasa işimize hamdolsun bereket giriyor. Eski bayram ile bu bayramlar arasında çok fark var yine de. Eskiden 15 işçi çalıştırırdık ve bayrama 15 gün kala siparişleri iptal ederdik. Bir de gece yarılarına kadar çalışırdık. Çünkü iş çok yoğundu. Ama şu anda böyle değil. Bayrama iki gün kaldı fakat hâlâ sipariş alıyoruz. İşlerimiz 15-20 yıl öncesine göre yok denecek seviyeye gelmiş. Sebebi de hazır giyimdir. Hazır giyim hem fiyat olarak hem de çeşit olarak etkiledi.” dedi.

berb - Gece Yarısına Kadar Çalışıyorlar

“Terziliğin yanında hazır giyim ürünlerini de satıyoruz”

20 seneden beri terzilik yapan Recep Karabulut, hazır giyim sektörünün işlerini bitirme noktasına getirdiğini dile getirerek, bu yüzden terziliğin yanı sıra işyerinde hazır giyim ürünlerini de satmaya başladıklarını söyledi.

Kurban Bayramı’nın işlerine bereket getirdiğini ifade eden Karabulut, şunları söyledi:

“Terzilik eskiden çok daha iyiydi ve kazandırıyordu. Şu an da hazır giyim sektörü terziliği bitirdi, bitirme noktasına getirdi. Biz de kendimizce bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Terzilik yok olmaya yüz tuttuğundan, terziliğin yanında hazır giyim ürünlerini de satıyoruz. Bayram vesilesiyle işlerimizde bir canlılık var fakat doların yükselmesi piyasayı biraz derinden etkiliyor. Biz de elimizdeki imkan dahilinde ürün almaya çalışıyoruz ve zammı ürüne yansıtmıyoruz. Bayramdan dolayı işlerimiz iyi ve memnunuz.”

“Gece yarısına kadar çalışıyoruz”

Bayram nedeniyle yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirten berber Emin Oğuz,” Normal günlerde de işlerimiz iyi fakat bayram nedeniyle daha yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Diğer günlerde akşama kadar çalışırken şu an gece yarısına kadar çalışıyoruz. Çocuk, genç ve yaşlı demeden vatandaşlarımız bayramı güzel geçirsinler diye gelip tıraş oluyorlar. İşlerimiz hamdolsun iyidir.” ifadelerini kullandı.

“Allah’a çok şükür işlerimiz iyi”

Bir diğer berber Abdullah Taş ise “Bayrama bir hafta kala işlerimiz daha iyi oluyor. Tabi eski bayramlar yok. Eskiden 10 gün kala çalışıyorduk. Şimdi ise 2 gün kala çalışıyoruz. Yine de Allah’a çok şükür işlerimiz iyidir. Zaten bayramlar genel olarak iyi geçiyor. Şu anda bize mesai yok. Bugün Pazar günü fakat gece yarısına kadar mesai yapacağız.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.