DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sektör temsilcileri kış lastiğinin önemine dikkat çekti

Sektör temsilcileri kış lastiğinin önemine dikkat çekti
04.11.2020
380
A+
A-

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, aşırı buzlanmadan kaynaklı meydana gelebilecek trafik kazalarına karşı sürücülere, araçlarına kış lastiği taktırmaları tavsiye ediliyor.

1 Aralık Pazar günü itibariyle kış lastiği uygulaması zorunlu hale gelecek. Havaların soğumasından kaynaklı aşırı buzlanmalar ve meydana gelebilecek trafik kazalarına karşı sürücülerin araçlarına kış lastiği taktırmaları gerekiyor.

Batman’da lastik değişim ve satış işletmeciliği yapan oto lastik ana bayii temsilcisi Ömer Irmak, kış lastiği hakkında bilgilendirmede bulundu.

“Kış lastiği hayati önem arz ediyor”

Kış lastiği uygulamasının 1 Aralık tarihinde başlayıp 1 Nisan tarihine kadar geçerli olduğunu belirten Irmak, “Kış lastiğinin önemi sadece karlı ve yağmurlu havalarda değil, hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü bütün yol koşullarında kullanılması gereken bir lastik gurubudur. Kış lastiğinin teknik özelliği ısı derecesi 7 derecenin altına indiği zaman yumuşayan bir lastik gurubudur. Ama diğer lastik gurupları ise 7 derecenin altında sertleşiyor, bu da fren tutmada azalma meydana getirdiğinden kazalara neden olabiliyor. Bu nedenle kış lastiği hayati önem arz etmektedir.” ifadelerini kulandı.

“1 Aralık ve 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takmak zorunludur”

1 Aralık itibariyle bütün araçlarda kış lastiği takma zorunluluğunun olduğunu ifade eden Irmak, şöyle devam etti:

“Ayrıca kış lastiklerinin diş milimlerinin 1,6’nın altına düşmemesi lazım. Araç sahipleri bu tür teknik detayları ancak yetkili bayilerden sağlıklı bir şekilde öğrenebilirler. Ana bayi olmamın nedeniyle araç sahiplerinin erken alımlarında da kendilerine uygun fiyattan vermekteyiz. Ayrıca elimizde sadece kış lastikleri değil dört mevsim diye adlandırdığımız lastik guruplarımız da mevcuttur. Bunlar hem yaz hem de kış aylarında kullanılabilen lastik guruplarıdır.”

“Kar yok diye ihmalkâr davranmayın”

Kış lastiğinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Irmak, “Müşterilerimizin kış lastiklerini takarken çıkardığımız yaz lastiklerini yanımızda muhafaza edip lastik hizmetini de vermekteyiz. Yazın başlangıcında 1 Nisan tarihinde ise müşterilerimizin kışlık lastiklerini çıkarıp depolayıp yazlık lastiklerini takıyoruz. Araç sahipleri ‘Batman sıcaktır hiç bir şey olmaz, kar yok’ diye ihmalkâr davranmasınlar. Çünkü bazen 20 santim veya yarım metre hayati önem arz etmekte ve kazaya sebebiyet vermektedir. O yüzden kış lastiği ve yaz lastiği arasındaki temel fark biri 9 buçuk metrede biri ise 10 metrede durmasıdır. İşte o yarım metre insanın kazaya sebebiyetini önler.” şeklinde onuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.