DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Harçlıklarını Yemen’e Bağışladılar

Harçlıklarını Yemen’e Bağışladılar
13.12.2018
286
A+
A-

Batman’da 6 yaşlarındaki çocuklar biriktirdikleri harçlıklarını Yemen’deki yetimlere verilmek üzere Umut Kervanına bağışladı.

Batman’da 6 yaşındaki Muhammed ve kardeşi Aksa Kaya ile 6 yaşındaki Hatice Teymur isimli minik çocuklardan örnek bir davranış. Küçük çocuklar, biriktirmiş oldukları harçlıklarını Yemen’deki yetimlere verilmek üzere Umut Kervanına bağışladı.

Kaya kardeşler ile Hatice Teymur harçlıklarından biriktirdikleri parayı, Yemen’de açlıktan ölen yetim çocuklara ulaştırılmak üzere Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık’a teslim etti.

Yaptıkları bağıştan dolayı sevinçlerini dile getiren minik çocuklar, herkesi açlıktan ölümlerin yaşandığı Yemen halkına yardım etmeye çağırdı. Televizyon ekranlarında Yemen’deki çocukların içler acısı haline dayanamayıp bağışta bulunmak istediklerini belirten çocuklar, duygularını şöyle dile getirdi: “Yemen’deki çocuklar bir daha ağlamasın diye kumbarada biriktirdiğimiz paralarımızı bağışladık. Allah Yemen’deki çocukların yardımcısı olsun.”

“Bu davranış büyüklere ders mahiyetindedir”

Minik çocukların bağışının çok anlamlı olduğunu söyleyen Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, “6 yaşında olan Muhammed ve Aksa Kaya kardeşler ile 6 yaşındaki Hatice Teymur adlı minik kardeşimiz biriktirdikleri harçlıklarını Yemen’deki aç, yoksul ve yetimler yararına kullanacak şekilde bizlere bağışladılar. Gün içerisinde aileleriyle birlikte ellerinde kumbaralarıyla Umut Kervanına gelen minik kardeşlerimizin bu anlamlı davranışları takdire şayandır. Bu davranış büyüklere ders mahiyetinde olabilecek bir davranıştır.” diye konuştu.

“Hayırseverlerden mazlumlar için fedakâr olmalarını bekliyoruz”

Herkesi bir kez daha Yemen halkına yardım etmeye çağıran Işık, “Yemen’de milyonlarca insanın aç, susuz ve ilaçsızlıktan perişan halde olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Yemen’deki kardeşlerimizin feryatlarını televizyon ekranlarında hemen hemen her gün izliyoruz. Hayırseverlerden Yemen’deki mazlumlar için fedakâr olmalarını ve yardımlarını esirgememelerini bekliyoruz. Allah şimdiden hayırlarını kabul buyursun.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.