DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hayalleri Gerçekleştirildi

Hayalleri Gerçekleştirildi
15.02.2018
1.102
A+
A-

“İmam Hatipler İyilikte Yarışıyorlar” sloganıyla başlatılan proje kapsamında Batman’da imam hatip lisesi öğrencileri, Down Sendromluların hayalleri gerçekleştirdi.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından imam hatipler liseleri arasında “İmam Hatipler İyilikte Yarışıyorlar” sloganıyla başlatılan yarışma kapsamında Batman merkez TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, maddi durumu düşük 50 Down Sendromlunun hayalini gerçekleştirmeye yönelik çalışma ve etkinlikler düzenledi.

Down Sendromlu çocuklar, Fatma Zehra Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte; pilot, itfaiyeci, astronot, doktor, asker oldular, hayallerindeki mesleklerin üniformalarını giyerek keyifli anlar yaşadılar.

Projenin uygulaması sırasında Down Sendromlu çocuklarla duygusal bir bağ oluştuğunu belirten Okul Müdürü Abdurrahman Yakut, “Projenin uygulaması sırasında küçük dostlarımızla kurduğumuz bağlar bizlere yeni ve farklı dünyaların kapılarını aralamıştır. Bizler bu dostlarımızın bir gününe müdahale ederken onları mutlu edebilmiş ve ailelerin dostluğunu kazanabilmişsek kendimizi en büyük ödülün sahibi kabul ediyoruz.” ifadelerini kulandı.

hayal - Hayalleri Gerçekleştirildi

“50 dilekten 18’i gerçekleşti”

Down Sendromlu çocukların birçok dileğini yerine getiren imam hatip öğrencileri, bu seferde 5 kişinin dileğini yerine getirdiklerini ve şu ana kadar 50 kişiden 18’inin dileğini gerçekleştirdiklerini söylediler.

Proje yetkililerinden Betül Gök, “Biz ‘İmam Hatipliler İyilikte Yarışıyor’ proje kapsamında, ‘Mucizeye İnan’ adlı bir proje gerçekleştirdik. Bu 50 kişiden 18’inin dileği gerçekleşti, kalan 32 kardeşimizin dileklerini 2 hafta içerisinde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Gök, amaçlarının, toplumun Down Sendromlulara bakış açısının değişmesi, Down Sendromlu bireyler için özgüven ve benlik kavramlarının gelişmesine katkı sağlamak, tüm bireyler için ‘toplumsal farkındalık’ oluşturmak, toplumsal birlik, beraberlik, dostluk ve kaynaşma konularına katkı sağlamak ve yapılacak etkinliklerle onların topluma olan bakış açısını değiştirmek olduğu aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.