DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yeni Düzenlemeler Uygulamaya Geçti

Yeni Düzenlemeler Uygulamaya Geçti
07.04.2020
942
A+
A-

Coronavirus tedbirleri kapsamında pazar yerleri marketlerde uygulanan maske takma zorunluluğu Batman’da hayatta geçti. Vatandaşlar pazar yeri ve marketlere maske takmadan giremiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda alınan yeni tedbirlere ilişkin genelgenin yayınlanmasının ardından tüm yurtta olduğu gibi Batman’daki marketlerde de uygulanmaya başlandı.

Markete gelen her vatandaşın ateşi ölçülüyor, girişler belirlenen alanlardan kontrollü yapılıyor. Marketlerin girişinde bekleyen görevli, alışverişe gelenlere maske teminini sağlıyor.

“Market içinde sosyal mesafe kurallarına uyumasına da riayet ediyoruz”

Pandemi kurulunun aldığı karara uyduklarını söyleyen mağaza yetkilisi Bilal Şimşek, markete maskesiz ve eldivensiz müşteri almadıklarını, market içinde sosyal mesafe kurallarına uyumasına da riayet ettiklerini söyledi.

Şimşek, “Çalışanlarımızın ve halkımızın sağlığı için elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz. Mağazamız salgın hastalığa karşı düzenli bir şekilde dezenfekte ediliyor. Herkesin sağlığı için maske ve eldiven kullanıyor ve müşterilerimize de sunuyoruz. Maskesiz gelen müşterilerimiz için mağazanın girişinde bir personel görevlendirdik vatandaşlar maske temin edebilsin diye. Tüm haklımızın başta kendilerinin, sonrada bizim sağlığımız açısından bu konuda duyarlılık göstermelerini istiyoruz.” dedi.

“Maske uygulamasına tepki veren de olumlu karşılayan da oldu”

Diğer bir mağazanın İnsan Kaynakları Müdürü Adnan Alkan ise, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamanın sabahından itibaren maske ve eldiven kuralını uygulamaya geçtik. İlk gün tepki veren de olumlu karşılayan da oldu. Mağazamıza gelen müşterilerimizi de kırmadan uygulamayı başlattık. Şu anda markette maskesiz eldivensiz alışveriş yapılmasına izin vermiyoruz. Gelen her müşterimizin ateşini ölçüp, maske ve eldiven kontrolünü yaptıktan sonra içeri alıyoruz. Mağazamız günlük dezenfekte ediliyor. Mağaza olarak sağlık ve İçişleri Bakanlığının uygulamaya başlattığı kurallara riayet ediyoruz.”

İnsanların sağlığından daha önemli bir şey olamadığını belirten vatandaşlardan Cemal Kaya, maske takma zorunluluğu uygulamasını olumlu bulduğunu, insanların sağlığından daha önemli bir şeyin olmadığını dile getirerek, herkesin uygulamaya riayet etmesi gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.