DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İşçilerden “Psikolojik Baskı” Tepkisi

İşçilerden “Psikolojik Baskı” Tepkisi
07.08.2019
511
A+
A-

​​Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sendikası Batman Şube Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, KHK ile kadroya geçen taşeron işçilerin ekonomik kayıp ve psikolojik baskılara maruz kaldığı belirtildi.

Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sendikası Batman Şube Başkanlığı, KHK ile kadroya geçen Öz Büro İş Sendika üyeleri, yaşadıkları ekonomik kayıpların ve psikolojik baskılar nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen işçiler adına basın açıklamasını okuyan Öz Büro İş Sendikası Batman Şube Başkanı Ufuk Açıkgöz, 2 Nisan 2018 tarihinde KHK ile kadroya geçen üyelerinin o tarihten itibaren yaşadıkları ekonomik kayıplar ve her geçen gün artan psikolojik baskıların dayanılmaz boyutlara ulaştığını belirtti.

Kadrolu olduktan sonra da sıkıntılarının katlanarak devam ettiğini belirten Açıkgöz, “Taşeron çalışanıyken yaşadığımız hak kayıplarının, haksız ve yanlış uygulamaların sebebi olarak taşeron sistemini görüyor bunu anlayabiliyorduk. Ancak kadrolu olduktan sonra bu sorunların ve haksızlıklar artarak devam ediyor olmasını asla kabul etmiyoruz. Hastane gibi insan sağlığını ve insan yaşamını doğrudan etkileyen hizmet süreçlerinin başarılı olmasının yolu çalışanların motivasyonu ve performansından geçmektedir. Ancak üzülerek ifade edelim ki bu durum göz ardı edilmekte, idarecilerin de bu konuda üyelerimize gereken hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir.” dedi.

Sahip oldukları birçok hakkın bordolardan çıkarıldığını vurgulayan Açıkgöz, “696 sayılı KHK gereği tüm haklarımızla kadroya geçirilmiş olmamıza rağmen, eğitim intibaklarımız, yüzdelik dilimlerimiz, enflasyon farklarımız bordrolarımızdan çıkartılmıştır. 2018 yılında Yüksek Hakem Kurulu Toplu İş Sözleşmelerindeki zam oranı yüzde 4 artı yüzde 4 iken, enflasyon oranı yüzde 21’dir. Kamuda çalışan tüm işçi, memur ve hatta emekliler enflasyon farklarını almışken; ağır iş koşullarında çalışan üyelerimize yüzde 13’lük enflasyon farkının verilmemesini asla doğru bulmuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yetkililere yönelik eleştirilerini sürdüren Açıkgöz, “696 sayılı KHK’nın 112. maddesinde Kamu Çerçeve Protokolü imzalanabileceği açıkken kadroya geçtiğimiz tarihten bugüne 16 ay geçmiş olmasına rağmen neden kamu çerçeve protokolü imzalanmadı? Hastanedeki hizmet süreçlerinin olmazsa olmazları olan HBYS çalışanlarının kadroları neden hala açıklanmıyor? Memurların ve diğer kamu çalışanlarının nakil ve tayin hakları olmasına rağmen kendileri de kamu çalışanı olan üyelerimizin bu haktan yoksun olmaları aile bütünlüklerini ciddi şekilde bozmaktadır.” diye konuştu.

Görevlerini yapmayan yetkililere yönelik suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Açıkgöz, “Kamuda işini özveriyle yapan ancak taşeron sistemindeyken yıllardır büyük mağduriyetler yaşayan üyelerimizin sorunlarının hala çözülmemesi nedeniyle görevlerinin gereklerini yerine getirmekte ihmal gösteren bir kısım kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunma zorunluluğumuz doğmuştur. Yapılan tüm bu haksız uygulamaların sona erdirilmesi ve iş yerindeki huzurun ve etkin/verimli çalışma ortamının tekrar sağlanabilmesi amacıyla yapacağımız suç duyurusu sonucunda yüce Türk yargısının, sorumlular hakkında en ağır cezaya hükmedeceklerine olan inancımız tamdır.” dedi.

Sağlıkçılara yönelik her geçen gün şiddet olaylarının arttığını belirten Açıkgöz, “Üzerinde durmak istediğimiz bir diğer önemli konu ise sağlıkta şiddet olaylarının her geçen gün artmasıdır. En son Pazartesi günü Ağrı Doğubeyazıt Hastanesi’nde görev yapmakta olan üyemiz Ahmet Akbaş hasta yakınları tarafından bıçaklanarak ağır bir şekilde yaralanmıştır. Şu anda görev yaptığı hastanenin yoğun bakımında yaşam mücadelesi veren üyemize acil şifalar diliyoruz. Sağlıkta şiddet olaylarının bir an önce son bulması için hastane yönetimlerimizi ve bakanlıklarımızı göreve davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açıkgöz son olarak şunları söyledi:

“Sonuç olarak 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yüzbinlerce insanı mutlu eden Cumhurbaşkanımızın kararname ile güvence altına aldığı haklarımızın bordrolarımızdan çıkartılmış olması hem KHK’ya hem de mevzuata aykırılık teşkil etmektedir. Bütün ilgililerden Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda hareket etmelerini, çalışan mağduriyetinin önlenmesi ve kamu zararının önüne geçilmesi konularında hassasiyet göstermelerini talep ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.