DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İŞKUR’dan Peş Peşe Projeler

İŞKUR’dan Peş Peşe Projeler
17.10.2018
630
A+
A-

İŞKUR kadınların iş hayatında istihdamını artırmak, gençlere nitelik kazandırarak daha uzun süre istihdam edilmelerini sağlamak amacıyla bir dizi projeyi hayata geçirdi.

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kadın istihdamının artırılması ve genç işsizlikle mücadele kapsamında “İşte Anne Projesi” ve “İşe İlk Adım Projesi” ile iş hayatına atılan kadınlara günlük 70 TL harçlık, aylık 400 kreş desteği, sağlık hizmeti verilmesi, genç işsizliği ile mücadele kapsamında hayata geçirilen “İşe İlk Adım Projesi” ile de üniversite mezunlarına önce mesleki deneyim kazandırılması ve istihdam edilmelerini sağlanması hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan 100 Günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen ‘İşe İlk Adım Projesi’ kapsamında üniversite mezunu 18-29 yaş aralığındaki gençlerin 6 aya kadar işbaşı eğitim programına alınarak mesleki deneyim kazanmalarının sağlandığını söyledi.

İşbaşı eğitim programı sonrasında istihdamları devam eden gençler için işverenlere 6 aya kadar net asgari ücretin yüzde 50’si tutarında destek sağlayacaklarını belirten Eviz, “Bu süreden sonra işveren tarafından kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt verilmesi halinde net asgari ücretin yüzde 25’i tutarında ücret desteği bir yıl boyunca karşılanmaya devam edecek. Böylece, üniversite mezunu gençlerin 6 aya kadar sürecek işbaşı eğitim programından sonra en az bir buçuk yıl daha istihdamda kalmalarını sağlamış olacağız. Bu projemiz sayesinde işverenlerimize ciddi bir ücret desteği sağlamış olacağız. İşverenlere çağrımız bu projeleri yakından takip etmeleridir.” dedi.

Eviz, “İşte Anne Projesi” ile de çalışan annelere 80 kişiye günlük 70 TL cep harçlığı, aylık 400 TL kreş desteği, sağlık hizmeti verilerek kadınların iş hayatına atılmasının önündeki dezavantajları azaltarak istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedeflemekle birlikte işverenlere yeni eleman alımında maddi destek sağlamış olduklarını kaydetti.

Konuşmasının devamında Eviz şunları söyledi: “Projeden yaralanmak için; sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına katılmak, imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılmak, 2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe veya gündüz bakımevine devam etmesi gerekir. Bu projelerin yanı sıra geleneksel mesleklerde açmış olduğumuz iki kursumuzda 50 kişiye meslek kazandırdık. Engelli istihdamının artırılması amacıyla 50 ve üzerinde işçi çalıştıran işverenlerimiz olmak üzere bütün işverenlerimizin engelli kontenjanını yakından takip ederek bu konuda istihdam artırmaya yönelik yoğun bir çalışma yürütüyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.