DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’ın en kalabalık sokak ve parkları boşaldı

Batman’ın en kalabalık sokak ve parkları boşaldı
03.04.2020
3.071
A+
A-

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında Türkiye genelindeki birçok ilde olduğu gibi Batman’da da vatandaşların “Evde kal” çağrısına uydukları görüldü.

Coronavirus salgının hızla yayılmasının ardından Türkiye’de de önlemler üst seviyeye çıkarıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve diğer yetkililerin “Evden çıkmayın” uyarıları sonrası Batmanlılar da önlem amaçlı evlerinden çıkmazken, birçok cadde, sokak ve parklar da ıssız kaldı.

Batman halkı, Covid-19’a karşı alınan önlemler kapsamında 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik hastalığı bulunanların dışarı çıkmalarının yasaklanması ve diğer yaştaki vatandaşların da zorunlu olmadıkça evden dışarıya çıkmamaları yönünde yapılan çağrıları dikkate alarak, geçen haftaya göre bu hafta daha çok evde kalmayı tercih etti.

Fırıncı ustası Muaz Yavuz, Coronavirus endişesi nedeniyle meydan, sokak ve parklarda oluşan kalabalıkların büyük ölçüde azaldığını ve acil ihtiyaç dışında kimsenin dışarı çıkmadığını söyledi.

Coronavirus nedeniyle sokakların bomboş olduğunu ve dışarıda neredeyse kimsenin kalmadığını, insanların evlerine kapandığını söyleyen Fırıncı Muaz Yavuz, “Biz fırıncılar olarak mecbur açık kalıyoruz. Fırıncılar olarak diğer esnaftan farkımız; temel gıda maddesi olan ekmek ürettiğimizden açık kalmak zorundayız. Bizim gibi birkaç esnafın dışında diğer komşularımızın da hepsi kapalı. Normal günlerde buraları çok işlek ve kalabalık olur. Şu anda ise kimse sokaklarda yok. Elzem bir işi olmayan vatandaş evlerinden çıkmamaya özen gösteriyor.” diye konuştu.

“İnsanlar, ticaretinden-ekmeğinden çok, canıyla meşgul”

lll - Batman'ın en kalabalık sokak ve parkları boşaldı

İnsanların Coronavirus’e karşı aciz kaldığını belirten Mehmet Reşit Öztoprak, “Şu anda caddeler boş, insanlar evlerine kapanmış durumda. İnsanlar; ticaretten, ekmeğinden çok canıyla meşgul oluyor. Her zaman başarıyı ve kazancı kendi mücadelemizle eş tuttuk. Hâlbuki Allah istemeyince, Rezzak sıfatı tecelli etmeyince, biz kullar olarak ne kadar mücadele etsek de hiçbir şey yapamayacağımızı, mücadelemizin Allah’ın takdirine bağlı olduğunu bir kez daha görmüş olduk. İnşallah, Allah bizi bu durumdan Rahman ve Rahim sıfatlarıyla kurtarır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.