DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Köylülerden Protesto

Köylülerden Protesto
18.10.2018
2.300
A+
A-

Batman’ın Kozluk ilçesi Oyuktaş köyü mevkisindeki 32 kilometrelik grup köy yolu üzerinde toplanan köylüler, yolun ağır tonajlı araçlar yüzünden bozulduğunu ileri sürdü.

Kozluk ilçesine bağlı Oyuktaş köyünde bir grup vatandaş, yolun ağır tonajlı araçlar yüzünden bozulduğunu ileri sürerek, basın açıklaması yaptı.

protesto1 300x156 - Köylülerden Protesto

Bir süreliğine yolu kapatan vatandaşlar adına konuşan Köy Muhtarı İlhan Altaç, Batman, Kozluk, Kurtalan, Siirt il bağlantılarını sağlayan yaklaşık 32 kilometrelik grup köy yolunun ağır tonajlı araçlar yüzünden tahrip olduğunu ifade etti. Yollarının her yıl yapıldığını anlatan Altaç, “Ama ağır tonajlı araçlar yüzünden görüyorsunuz yollarımız ne haldedir. Ayrıca petrol borularını da yol kenarı boyunca döşemişler. Yani şarampolün içindedir. Böyle olunca da ne şarampolü açabiliyoruz, ne de tamirat yapabiliriz. Hastamız var, öğrenci ve öğretmenlerimiz var, yoldan gidip gelemiyorlar. Birçok girişimde bulunmamıza rağmen kulak arkası yapılıp geçiştiriliyor” dedi.

“Köprülerimiz de bozuk durumda”
Grup köy yolu üzerinde bulunan 3-4 köprünün de kenarlarında çökmeler olduğu için daraldığını anlatan Altaç, “Köprülerimiz de şu an bozuk. Yabancı bir araba gelirse Allah muhafaza uçuruma yuvarlanır. Köprülerin kenarı onarılıp duvar çekilmelidir. Yol üzerindeki köprüler de ağır tonajlı araçlar yüzünden bozulmuş durumda” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.