DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Ciddi Düşüş Olacak”

“Ciddi Düşüş Olacak”
16.05.2021
848
A+
A-

Batman Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hifzullah Akdaş, “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Akdaş, çiftçilerin giyimden beslenmeye, toprağın korunmasına kadar ülke insanına hizmet eden, tarım ürünlerini üreten; bağda, bahçede, tarlada zor koşullarda üretim yapan, yazın sıcağında, kışın soğuğunda alın teriyle kazanç sağlayan temiz sıcak insanlar olduğunu söyledi.

Ülkenin önemli tarım ürünlerinin üretim merkezi olduğunu belirten Akdaş, “Tarım sektörü özellikle yaz aylarında 7 milyona yakın çalışanıyla ciddi bir tarımsal istihdam sağlamaktadır. İnsanlık tarihi boyunca tarım en stratejik sektör olmuştur. Ancak ülkemizde tarım sektörü, var olan potansiyelini tam olarak kullanamamasına rağmen ülkemizin zenginliğine büyük katkı sağlamaktadır.” dedi.

Çiftçilerin son iki yılda Coronavirus’e rağmen zorlu şartlarda üretime devam ederek çok büyük bir başarı örneği gösterdiğini söyleyen Akdaş, şöyle devam etti:

“Ancak geçen yıla göre kuraklığın etkisiyle rekoltede ciddi anlamda düşüş olacağı gözlenmektedir. Bu anlamda çiftçilerimize ek destek verilerek onları bir nevi koruma altına alarak ülke tarımın geleceği açısından son derecede önemlidir. Zira kuraklık ve yüksek girdi maliyetleri çiftçilerimizi bu sene ekonomik olarak zor duruma sokacaktır. Tüm bunlara rağmen ülkemiz bir tarım ülkesidir çiftçilerimizin üretime devam etmesiyle böyle olmaya devam edecektir. Umutluyuz. Bu vesiyleyle pandemi sürecinin en önemli halkası olan çiftçilerimizin ve yetiştiricilerimizin bayramını en içten dileklerimle tebrik eder kuraklığın hüküm sürdüğü bu üretim sezonundan olumsuz etkilenmemelerini sezonun bereketli geçmesini yüce rabbimden niyaz ederim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.