DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Nerede Bu Dernekler?”

“Nerede Bu Dernekler?”
05.02.2018
935
A+
A-

Batman’da yürüyemeyecek durumda olan yaralı ata günlerce bakan çoban, atın açlıktan ve susuzluktan telef olmasına tepki gösterdi.

Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesi Tosunpınar köyünün üst kesimlerinde bulunan Melement yaylasında küçükbaş hayvanlarını otlatan Ramazan Perin isimli çoban, yürüyemeyecek durumda olan yaralı bir at gördü.

Yaralı ata suyundan ve yiyeceğinden vererek, birkaç gün hayatta kalmasını sağlayan 17 yaşındaki çobanın çabaları sonuçsuz kaldı.

Beyaz renkli atın telef olduğunu gören Perin, duruma tepki göstererek, herkesi bu konularda duyarlı olmaya davet etti.

dernek1 - "Nerede Bu Dernekler?"

Ata yardım edilmesi için bazı haber sayfalarına fotoğraf ve video göndererek yardım talebinde bulunduğunu ancak ilgilenilmediğini belirten Perin, soğuk kış günlerinde yaylalarda bulunan hayvanlara sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Perin, “Burada 2 yıldır çobanlık yapıyorum. Geçen günlerde keçileri otlatırken yaralı bir ata rastladım. Yaralı at susuzluktan bitkin düşmüştü. Yanına gidip suyumdan içirdim, ekmeğimden verdim. Yardım için fotoğraf ve videolarını bazı sayfalara attım fakat cevap gelmedi. Bugün yine su içirmeye giderken atın soğuktan donup öldüğünü gördüm. Nerede bu hayvan severler ve hayvanları koruma dernekleri? Bu soğuk kış günlerinde bu tür yardıma muhtaç olan hayvanlara sahip çıkalım. Onlar da bizim gibi can taşıyorlar. Bizim canımız acıdığı zaman hemen bir doktora ve hastaneye gideriz. Bu hayvanlar ne konuşabiliyor ne de derdini anlatabiliyorlar. Ben bir çoban olarak bu duruma çok üzüldüm. Bir daha böyle yaralı hayvanlar ölmesin diye lütfen duyarlı olalım çünkü onlar da bizim gibi canlı. Ayrıca hayvanları koruma derneklerine çağrıda bulunuyorum: Lütfen bu tür hayvanlara sahip çıkalım!” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.