DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

O Köy Mahalle Oldu!

O Köy Mahalle Oldu!
14.05.2018
659
A+
A-

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Yolağzı köyü, hizmet alabilmek ve belediye sınırlarına dahil olmak için referanduma gitti. Halk oylamasında vatandaşların çoğunluğunun isteği üzerine Yolağzı köyü mahalle oldu.

Sandık başına giden vatandaşlardan 398’i ‘Evet’ 230’u ‘Hayır’ oyunu kullandı. Yolağzı Ortaokulunda yapılan ve 630 seçmenin oy kullandığı referandum sonucunda 2 oy geçersiz sayılırken, 398’i ‘Evet’ 230’u ‘Hayır’ çıktı. umraniye.madamnet.com Belediye hizmetlerinden yeterince yararlanabilmek istediklerini belirten Muhtar Şehmus Kavak, “Gercüş ilçesine mahalle olarak bağlanmak istiyoruz. Sıkıntılarımızı gidermek, belediye hizmetlerinden yararlanmak için referandum kararı aldık” dedi.

Beşir Oğuz isimli vatandaş ise ilçeye bağlı mahalle olmak üzere sandık başına gitmeye karar verdiklerini söyledi. Oğuz, “Biz Gercüş ile beraber yürümek istedik, bundan dolayı Gercüş’ün mahallesi olmak istedik daha iyi hizmetler alabilmek için evet oyunu kullandık. umraniye2.madamnet.com 80 yaşındayım sürekli Gercüş ile beraberiz Reisi Cumhurumuzun dediği gibi ‘Durmak yok, yola devam’ biz de yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Şemsettin Yarba isimli köylü de köylerine hizmet gelmesi için böyle bir karar aldıklarını söyledi. Yarba, “’Köyümüz için hizmet gelmesini istiyoruz. taksim2.madamnet.com Köyümüzün altyapısı, oturma parkları olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.