DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Şeker Fabrikaları Asla Satılmamalı”

“Şeker Fabrikaları Asla Satılmamalı”
13.03.2018
391
A+
A-

​Şeker fabrikalarının özelleştirileceğiyle ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı, şeker fabrikalarının toplumun malı olduğunu ve asla satılmaması gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin haksızlık olduğunu söyleyen Fırat, “Türkiye’de ekonominin dibe vurduğu, eğitimin içinden çıkılamaz hale geldiği, dış politikanın iflas ettiği, hayvancılığın, çiftçiliğin sefilleri oynadığı bir dönemde, şeker fabrikalarının özelleştirilmek istenmesi seksen milyon insana yapılacak en büyük haksızlıktır. Şimdiye kadar özelleştirilme adı altında 70 milyar dolara yakın bu ülkenin fabrikaları, kamu kuruluşları sanayi tesisleri siyasi iktidar tarafından satılmıştır.” dedi.

Şeker fabrikalarının kesinlikle satılmaması gerektiğini vurgulayan Fırat, “Bugün satılan bu tesislerin hepsi her yıl milyarlarca dolar kar etmektedir. Şimdi de 50 bin pancar emekçisini perişan etmek ve işsizler ordusuna katmak için şeker fabrikaları peşkeş çekilmeye çalışılmaktadır. Üretime katkı sağlamayan, ekonomi de gittikçe çöken siyasi iktidar tek çareyi devletin milli tesislerini satmaya kalkarak vaziyeti kurtarmaya çalışmaktadır. Bunlar çaresizliğin ifadesidir. Şeker fabrikaları bu toplumun malıdır ve asla satılmamalıdır. Siyasi iktidar derhal bu yanlış karardan dönmelidir. Geçmişte yapılan hatalardan ders alarak 50 bin pancar emekçisini bu kâbustan kurtarmalıdır. Özelleştirme adı altında yapılacak olan bu adaletsiz yanlış uygulamaların karşısında olduğumuzu ve takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.