DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cami ve Taziye Evi Talebi

Cami ve Taziye Evi Talebi
06.08.2019
562
A+
A-

​Batman’ın Yeni Mahalle Muhtarı Ali Fırat, 40 yıllık camilerinin artık ihtiyaca karşılık vermediğini belirterek, mahallelerinde eski camilerinin yerine yeni bir caminin ve taziye evinin yapılması için yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulundu.

Yaklaşık 5 bin nüfusa sahip olan mahallelerinde bulunan Muhammediye Caminin özellikle Cuma günlerinde tıka basa dolduğunu dile getiren Yeni Mahalle Muhtarı Ali Fırat, camilerinin eski olması nedeniyle ihtiyaca karşılık vermediğini belirtti.

Mahallelerinde bir taziye evine de ihtiyaç olduğunu aktaran Fırat, eski caminin yıkılıp yerine çok amaçlı içinde taziye evinin de olacağı yeni bir caminin yapılması gerektiğini kaydetti. Bu ihtiyacı karşılamadaki imkânlarının olmadığını ifade eden Fırat, yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulundu.

Fırat, “Mahallemizde tek camimiz var. Yaklaşık 40 yıldır bu camimiz mevcuttur. Camimiz yeterli değildir. Özellikle cuma günleri sıkıntı yaşanıyor. Camimize sadece mahalleli değil aynı zamanda komşu mahalleden ve çarşı esnafından da gelen oluyor. Bundan dolayı yer sıkıntısı oluyor. Camimizin bir bahçesi bile yok. Yetkililerden ve hayırseverlerden yeni bir caminin yapılmasını talep ediyoruz. Ayrıca mahallemizde taziye evimiz de yok. Mevcut camimizin yerine yeni bir cami ve taziye evi yapılırsa çok iyi olur. Bu konuda yetkililere ve hayırseverlere ricada bulunuyoruz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.