DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sürücüler İçin Çileye Dönüştü

Sürücüler İçin Çileye Dönüştü
13.12.2018
552
A+
A-

Batman’ın Gercüş ilçesinde ödeneği kesilen ve uzun süredir bitirilemeyen kavşak ve yol çalışmaları nedeniyle kullanılan uluslararası yolun bozuk olması sürücüler için çileye dönüştü.

Uluslararası karayolu olan Batman’ın Gercüş (Gercews) ilçesi ile Mardin’in Midyat ilçesi arasından bulunan Gercüş ilçe girişi ile Ayrancı yokuşu arasındaki yaklaşık iki kilometrelik yolda bir yıl önce başlatılan köprülü kavşak ve yol çalışmaları kesilen ödenek nedeniyle yüklenici firma tarafından yapımı durduruldu. Yapımı tamamlanamayan uluslararası yol sürücüler için adeta çileye dönüştü. Yapımı tamamlanamayan uluslararası karayolu yağışların da başlamasıyla çamur deryasına dönüp sürücüler trafik akışı güçlükle sağlıyor. Yarım kalan yol yapımı beraberinde trafik kazalarını da getiriyor.

Konuyla ilgili konuşan sürücüler, mağduriyetlerini dile getirerek bitmeyen yol nedeniyle tepki gösterdiler.

“Bu yollarımızı yapsınlar başka bir şey istemiyoruz”

Mardin’in Midyat ilçesinde ikamet ettiğini ve bu yolu her zaman kullandığını dile getiren Mehmet Said Arslan, “Ben iki yıldır bu yolu kullanıyorum. Yaklaşık bir yıldır bu Gercüş rampasının çilesini çekiyoruz. Dün akşam bu yolda kaldım. Arabam patinaj yaptı. Çıkamıyoruz. Maalesef ilgilenen kimse yok. İnsan gibi bu yollarımızı yapsınlar başka bir şey istemiyoruz. Tek sıkıntımız bu yoldur.” dedi.

“Sürücüler perişan oluyor”
2 300x200 - Sürücüler İçin Çileye Dönüştü

Şırnak arası ticaret yaptıkları için bu yolu haftada 3-4 defa kullandıklarını söyleyen Rıdvan Aslan, “3-4 aydır bu yollarda perişan oluyoruz. Arabalarımız bu yollarda bu çamurda kalıyor. Ricamız odur ki, bu yolu yapsınlar karayollarına söylüyoruz çabuk yapın ama yapmıyorlar. Perişan oluyoruz. Çoğu kişi bu yolda kalıyor. Kamyonlar ve taksiler yolda kalıyorlar. Sürücüler perişan oluyor. Biz de soruyoruz devlet niye bunun üzerinde durmuyor. Başka yerleri yapıyorlar burayı niye yapmıyorlar. Burası uluslararası bir yoldur neden yapmıyorsunuz. İstiyoruz ki hemen çabuk yapın ki millet perişan olmasın. Yarın öbür gün kar yağabilir. Millet burada kalırsa perişan olacak. Yetkililerden bu konuya el atmalarını istiyoruz, kimse perişan olmasın istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kar yağarsa çok kötü olacak”

Hayvancılıkla uğraştığını ve bu yolu hep kullandığını ifade eden sürücülerden Kerem Şenyüz, “Ben Nusaybin’e gidip geliyorum. Bu Gercüş yolu çok kötü bir durumdadır. Buraya geldiğimizde çok rahatsız oluyoruz. Çamuru görüyorsunuz söylemeye gerek yok. İstiyoruz ki yapsınlar yolu. Durumumuz budur. Sürekli bu yolu kullanıyorum. Haftada en az 3- 4 kez gidip geliyorum. Kar yağarsa çok kötü olacak. Cumhurbaşkanından ve tüm yetkililere çağrıda bulunuyoruz yolun yapılmasını istiyoruz Yarın kar yağarsa arabaları çıkamayacak.” diye konuştu.

“Araçlar çukurlardan kaçarken kaza yapabiliyorlar”

Batman Midyat arası taşımacılık yaptığını belirten sürücülerden Ömer Şimşek, “Batman Midyat arasında çalışıyorum Her gün gidip geliyoruz bu eziyeti çekiyoruz. Yollarımızı yapacaklar diye bekliyoruz daha beter bozuyorlar. Yazdan beri bu şekilde bıraktılar. Bu eziyeti çekiyoruz. Bir an önce bitirmelerini istiyoruz. Kazalar yaşanıyor. Araçlar çukurlardan kaçarken kaza yapabiliyorlar.” şeklinde belirtti.

“Gerçekten de yol şu an çok kötü durumda araçlar gidemiyor buradan”

Sürücülerden Yenice Köyü Muhtarı Murat Ekin ise şunları kaydetti:

“Bu yol yaklaşık bir senedir bu durumda. Bildiğim kadarıyla bu yolun yapım işleri müteahhit tarafından ertelendi durduruldu. Gerçekten de yol şu an çok kötü durumda araçlar gidemiyor buradan. Özellikle büyük araçlar kamyon, otobüs falan geçemiyor buradan. Yapılsa çok iyi olur. Yetkililerimiz muhtemelen biliyorlardır. Acil bir şekilde yapılsa çok iyi olur. Halkımız mağdur olmasın çok zor durumdalar. Ayrıca Gercüş ilçesinin habizbini bölgesinin köyleri 2017 yılında kilitle parke taşlarının yapılması için ihaleler verildi. Ancak bu çalışmaların hepsi yarı yamalak yapıldı. Sorunlardan dolayı sıkıntılar yaşıyoruz.”

“Yetkililerden bu yolun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz”
1 300x200 - Sürücüler İçin Çileye Dönüştü

Gercüş Esnaflarından Şehmus Kızmaz, “Gercüş’te kalıyoruz. Bu yoldan sık sık geçiyoruz. Yolun halini görüyorsunuz. Uluslararası bir yoldur. Çok kötü bir durumda, bir an önce halledilmesi gerekir. Yetkililere sesleniyoruz buradan arabalarımız mahvoldu herkes bu durumdan şikâyetçidir. Görüyorsunuz bu yolun halini, ne hale soktular. Hemen hemen 7-8 ay oldu bu haldedir. Yetkililerden bu yolun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Sık sık araçların geçtiği bu yol çok işlektir. Cizre, Silopi, Midyat, Nusaybin, Şırnak, Mardin ve Irak’a kadar bu yol gidiyor.” dedi.

“2 kilometrelik yolda aylardır bir mesafe kat edilmedi”

Yol çalışmalarının zamanında bitmemesi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten sürücülerden Nevzat Demir, “Bu yolda sık sık gidip geliyoruz. Kış mevsiminin ortasında yolların bu durumda bu halde olması gerçekten sıkıntı veriyor. Burası en yoğun olarak kullanılan yollardandır. Biz de bu yoldan sürekli gidip geliyoruz. Bu saate kadar bitirilememesi gerçekten sürücülere işkence veriyor sıkıntı veriyor. Daha erken bir tedbir alınmalıydı. Daha güzel daha iyi bir çalışma yapılmalıydı. Aylardır belki yıl oldu bu yolda çalışma yapılıyor. Daha güzel bir çalışma yapılabilirdi. 2 kilometrelik yolda aylardır bir mesafe kat edilmedi. Artık biz de anlamıyoruz bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Köprülü kavşak, menfez ve alt geçit gibi yapım çalışmaları nedeniyle kademe kademe yapılan yolun kısa zamanda bitirilemeyeceğini belirten karayolları yetkileri ise, yolda düzeltme çalışmalarının devam ettiğini, başka yol bulunmadığı için araçların servis yolundan mecburi geçmelerinden dolayı zaman zaman yol çalışmalarında ve trafik akışında aksaklıkların meydana geldiğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.