DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ”

“SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ”
05.01.2022
1.827
A+
A-

Batman Tabip Odası Başkanı Selehattin Oğuz ve yönetimi ile DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci’yi ziyaret etti. Görüşmede sağlık sisteminde yaşanan sorunlar ile sağlık çalışanlarının hak talepleri ele alındı.

Ziyarette konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Sağlık konusunda gün geçtikçe geriye gittiğimiz bir dönemi yaşıyoruz. Hem Batman hem de Türkiye özelinde sağlık sistemi adeta çökmüş durumda. Sağlıkta çağ atladığımızı iddia edenlerin; sahadan, vatandaşlardan ve sistemden ne derece koptuğu ortadadır. Yıllardır uygulanan sağlık politikaları hem halkımızı hem de sağlık çalışanlarını adeta tükenme noktasına getirdi. Sağlık çalışanlarımızın çalışma koşulları gün geçtikçe ağırlaşıyor. Bakan ağzıyla “müjde olarak” sağlık çalışanları için verilen maaş artışı sözü birkaç gün sonra sebepsiz yere iptal ediliyor. Hekimlere, sağlık çalışanlarına her türlü fiziki saldırıda bulunanlar adliyelerin arka kapılarından serbest bırakılıyor. KHK’lar ile sayısız mağduriyet oluşturuldu ve halen güvenlik soruşturmaları adeta bir torpil sistemi olarak kullanılıyor. Artan iş yükü, giderek ağırlaşan çalışma koşulları, sağlıkta şiddet, performans sistemi, emeğinin karşılığını alamamak gibi nedenlerle kamu hastanelerinde çalışan binlerce doktorumuz ya özel hastanelere ya da yurt dışına gitti. Bu da vatandaşlarımızın nitelikli sağlık hizmetine erişimini kaçınılmaz olarak zorlaştırdı. Vatandaşlarımız bazı bölümlerde 15 güne kadar randevu bekliyor. Zaten yoksulluk ve sefalet ile boğuşan vatandaşımız, en küçük hastalığında bile, yüzde 200 farkların istendiği özel hastanelere mahkum edilerek fahiş faturalar ile karşı karşıya bırakılıyor. Maddi durumu yetersiz olan vatandaşlarımız adeta ölüme terk edildi. Bu düzeni değiştirmek için sistemin topyekun ele alınması gerekiyor. Bu çerçevede tüm paydaşlardan alınan görüşler, öneriler ve geniş bir değerlendirme ile hazırlanmış olan ve yakında kamuoyuna paylaşacağımız Sağlık Eylem Planımızın dikkate alınmasının elzem olduğu ortadadır.” ifadelerini kullandı.

“YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA MAAŞLAR İLE ÇALIŞIYORUZ”

Ziyarette konuşan Batman Tabip Odası Başkanı Selahattin Oğuz ise, “Bu ülkeden her ay yetişmiş 100 hekim başka ülkelere göç ediyor. Bu hekimler kendi ülkesini ve halkını bırakıp yabancı ülkelerde çalışmayı göze alıyor. Bu sistemin ne halde olduğunu bütün çarpıklığı ile ortaya koyuyor. Pandemi koşullarında canlarından ve sağlıklarından olan biz sağlık emekçilerine verilen sözler maalesef tutulmadı. Sağlık çalışanları yoksulluk sınırının altında bir ücret ve köleliği dayatan çalışma koşulları ile bu kutsal görevi üstleniyor. Özellikle güvenceli çalışabilme, şiddete karşı etkili yasa ve emekliliğe de yansıyacak şekilde ücretlerde en az yüzde 150’lik bir iyileştirme sağlanmalıdır. ” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.