DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yeni Orman Oluşturuldu

Yeni Orman Oluşturuldu
14.11.2018
434
A+
A-

​Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüs alanına ‘Her Doğuma Bir Fidan Ormanı’na yüzlerce fidanı dikildi.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü ile Batman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan ‘Her Doğuma Bir Fidan Ormanı’ protokolü sonrası Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüs alanının Dicle Nehri kenarında ‘Her Doğuma Bir Fidan Ormanı’ oluşturuldu.

Fidan ekimine, Batman İl Sağlık Müdürü Osman Sünger, Batman Orman İşletme Müdürü Terzan Gürbüz, Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Dilfuza Ağalıoğlu, Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş, sağlık çalışanları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

orman 300x200 - Yeni Orman Oluşturuldu

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Batman İl Sağlık Müdürü Osman Sünger, sosyal sorumluluk bilinciyle kentte yeşillenme kültürünün halkta gelişmesi için böylesi bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Daha yeşil ve temiz bir batman için fidan ektiklerini ifade eden Sünger, “Hava kirliliği bildiğiniz gibi KOAH, astım ve alerjik hastalıklar gibi birçok için bir faktördür. Bu anlamda ağaç demek temizlik demek, ağaç demek ferahlık demektir. Hava kirliliğinin önlenmesi konusunda ağaçlar çok önemli bir rol üstleniyor. Bu manada ormanlar bizim en değerli milli servetimizdir. Daha yeşil daha temiz bir Batman gelecek nesillere bırakmak adına İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Orman Müdürlüğümüzle beraber ‘Her Doğuma Bir Fidan Ormanı’ adında bir protokol imzaladık. Böylece gelecek nesillerimize inşallah daha yeşil ve temiz bir Batman bırakacağız. Bu etkinliğimiz çerçevesinde yaklaşık 2 bin adet fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Bu etkinlik her yıl devam edecek. Hayırlı olsun inşallah.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.