DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Müteahhitler Bir Bir İflas Ediyor!

Batman’da Müteahhitler Bir Bir İflas Ediyor!
31.01.2022
36.947
A+
A-

Döviz kurlarındaki olağanüstü dalgalanmalar sonucu inşaat malzemelerinde fahiş fiyat artışların yaşanması, mevcut fiyat farkı hesaplama sistemi ve TÜİK verilerinin, reel fiyat artışlarından oluşan farkları karşılanmaması nedeniyle Batman’da müteahhitler zor günler geçiriyor. Batman’da sektördeki birçok müteahhittin ise bir bir iflas edildiği aktarıldı.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bülbüloğlu, artan maliyetler nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirterek, 40 bin müteahhidin iflasın eşliğinde olduğunu söyledi.

Bülbüloğlu, “İnşaat temel malzemelerinde ihracatın da biraz artmasından dolayı iç piyasada malzeme sıkıntısı, tedarik sıkıntısı yaşanıyor. Tedarik sıkıntısına bağlı olarak hem kamu müteahhitlerinde hem de özel sektöre kat karşılığı inşaat sözleşmeli işlerde müteahhitlerimizin işlerinin geciktiğini biliyoruz. Bu anlamda ek süre verilmesi ve bu kanun taslağına ek süre koyulması talebi de müteahhitlerimizin ve kamuoyunun talebidir. Fiyat farkı verilmesi sadece müteahhitler için değil kamu adına da çok büyük bir yarar sağlayacaktır. Çünkü yaklaşık 40 bin müteahhit eğer bu fiyat farkı verilmezse veya gerekli fiyat farkı verilmez ise iflasın eşliğindedir. Bunların batması alt tedarikçilerin ve kamunun çok büyük zarar görmesi anlamındadır. Çünkü o işi belki 3-5 katı fiyatına vermesi söz konusu. Bu anlamda bu doneler ciddiye alınarak fiyat farkı, kamu müteahhitlerimize ek süre verilmesi talebimizdir.” dedi.

ANKA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.