DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Seçme ve Seçilme Hakkına Yönelik Saldırıları Kınıyoruz”

“Seçme ve Seçilme Hakkına Yönelik Saldırıları Kınıyoruz”
04.11.2020
172
A+
A-

“HER KURUM HUKUKA UYGUN HAREKET ETMELİDİR”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, baro seçimlerinin ertelenmesini eleştirerek, sürecin kanunlara açıkça aykırı olduğunu dile getirdi.
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, konu ile ilgili olarak, “Baroların seçimleri ülke genelinde Covid-19 Pandemisi gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığının genelgesi ile ertelenmiştir. Söz konusu bu erteleme, Avukatlık Kanunu’na açıkça aykırılık teşkil etmektedir. Siyasi partilerin genel, il ve ilçe kongrelerinin yapılması ve Sn. Cumhurbaşkanı’nın ‘’açılışlar’’ vesilesi ile miting yapması pandemi için risk oluşturmuyorken, Baro seçimlerinin Covid-19 sebebiyle, kimi illerde 1 gün kala, kimi illerde 1 hafta kala ertelenmesi izaha muhtaçtır. Baro seçimlerinin genelge ile iptal edilmesi aslında Türkiye’de son bir kaç yıldır uygulanan ‘’kanunsuzlaştırma‘’ sürecinin devamı niteliğindedir. Hukuka ve Avukatlık Kanunu’na aykırılığı çok açık olan bir genelge ile Baro seçimlerinin iptal edilmesi, aynı zamanda siyasi iktidarın hukuk ve yargı alanının tamamını düzenleme ve kontrol etme heves ve gayretini aşikar kılmıştır. Her gün yeni hukuk skandallarının yaşandığı bir ortamda, seçme ve seçilme hakkına yönelik her türlü saldırıyı kınıyoruz. Her kurumu, hukuka uygun hareket etmeye, görev ve sorumluluklarına riayet etmeye davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.