DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“4500 TL Maaş İle Çalışma İmkanı Vereceğiz”

“4500 TL Maaş İle Çalışma İmkanı Vereceğiz”
06.01.2020
463
A+
A-

Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Batman Belediyesine bağlı değişik birimlerde görev yapan ancak sözleşme süreleri dolan sözleşmeli personelin durumu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Batman Belediyesi Meclis Toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına Belediye Eş Başkanlarının yanı sıra Başkan Yardımcıları Ercan Astan ve M. Zeki Hedekoğlu da katıldı.

Batman Belediyesinin istihdam kurumu değil hizmet kurumu olduğunu hatırlatan Eş Başkan Dr. Mehmet Demir, imkânlarımızı sonuna kadar kullanarak halka hizmet etmeyi hedeflerken personel arkadaşlarımızın da alınan kararlarda desteklerini beklediklerini söyledi.

Belediyenin ekonomik kıskaç altına alınarak bir terbiye etme politikasının uygulandığını belirten Eş Başkanlar, aylık gelirlerinin ortalama 15 milyon lira olduğunu ortalama personel maaşlarının ise 14-14,5 milyon liraya tekabül ettiğini hatırlattı.

Türkiye’nin en fazla işsiz nüfusuna sahip olan bir kentte işsizler ordusuna yeni eklemelerin yapılmasını tasvip etmediklerini belirten Eş Başkan Demir: “Hayatımızın en zor kararlarından birini alıyoruz. Emek cephesinden gelen insanlar olarak böylesi zorlu bir kararın altına imza atmak kolay değil. Ancak koşullar bizi bazı adımlar atmaya zorlamaktadır. Biz sözleşmesi yenilenmeyen 2017-2018 girişli 66 arkadaşımızın durumu ile ilgili kendilerine bilgilendirme yaptık. Kabul etmeleri durumunda en az 4 bin – 4 bin 500 lira maaş ve belediyeye bağlı kurumlarda iş imkânı sunuyoruz. Arkadaşlarımız aynı işlerini yapacaklar ve ileriki aylarda sendikal haklardan da faydalanacaklar. Yaşadığımız ekonomik sıkıntıların azalması durumunda şartları tekrar değerlendireceğiz. Kabul etmeyen arkadaşlarımızın hukuki yollara başvurmalarını da saygıyla karşılıyoruz. Belediyede normalde %10 civarında sözleşmeli personel çalışması gerekirken 280 memura karşılık 90 sözleşmeli personel çalışmaktadır. Her personelin maliyeti 10 bin lira civarındadır. Keşke imkânımız olsa Türkiye şartlarında bütün çalışanlarımızın rahat edeceği bir ücret ve iş imkanı sunsaydık. Arkadaşlarımız arasında her hangi siyasi veya sendika ayırımı yapılmamıştır. İşe giriş tarihleri esas alınarak bu tasarrufta bulunulmuştur” dedi.

Basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını da cevaplandıran Eş Başkanlar Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, sözleşmeleri biten 66 personelin cevaplarını beklediklerini bu cevabın gelmesinden sonra gerekli adımların atılacağını belirttiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.