DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

AKPli Kurtulmuş Batman’da Konuştu: Anadili Haktır

AKPli Kurtulmuş Batman’da Konuştu: Anadili Haktır
30.03.2022
1.721
A+
A-

Batman’da düzenlenen bir programda konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “Biz anadilinin ana sütü kadar helal olduğunu biliyor ve herkesin ana dilinin de kültürünün de kendisi için mukaddes olduğuna inanıyoruz.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Batman’a geldi.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde düzenlenen “Türkiye’yi Yarınlara Taşımak” konulu konferansa katılan Kurtulmuş, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Programda bir konuşma yapan Kurtulmuş, gençliğe ve adaletin önemine vurgu yaptı.

Kurtulmuş: Anadili ana sütü kadar helaldir
Bir ülkenin en büyük gücünün iyi yetişmiş gençliği olduğunu belirten Kurtulmuş, “Bir ülkenin en büyük gücü, ne güçlü bir ekonomiye sahip olmasıdır; ne yeraltı, yerüstü madenleridir, zenginlikleridir. Bunların hepsi olması lazım. Ne teknolojisidir, ne şusudur, ne busudur. Bir ülkenin en büyük gücü, inanmış, milletine sevdalı, hedefleri olan, ufku açık, ne yaptığını bilen ve nereye doğru yol alacağını gayet iyi bilen büyük bir gençliğe sahip olmasıdır.” dedi.

“Ne geçmişi kaldırıp atabiliriz ne de geçmiş yokmuş gibi geleceğe bakabiliriz”

Geleceği olmayan bir topluluğun bugününün de abat olmasının mümkün olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, “Hep söylediğimiz bir şey var. Biz kökü mazide olan atiyiz. Yani geçmişe takılıp kanmayan ama köklerini geçmişten alan ve o kökler üzerinde ayağa kalkıp yükselebilen ve geleceğe doğru umutla yol alabilen bir milletiz. Böyle olmak mecburiyetindeyiz. Ne geçmişi kaldırıp atabiliriz ne de geçmiş yokmuş gibi geleceğe bakabiliriz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.