DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Araba alacaklara kötü haber! Yeni kriz patlak verdi, fiyatlara zam…

Araba alacaklara kötü haber! Yeni kriz patlak verdi, fiyatlara zam…
18.03.2022
2.660
A+
A-

Araba almak isteyenlere kötü haber. Çip krizinin etkisinden çıkmaya çalışan otomotiv sektöründe bir kriz daha patlak verdi. Rusya-Ukrayna savaşı kablo üreten fabrikalarda üretimin durmasına neden oldu. Otomotivde yeni bir krizi tetikleyerek dünya otomotiv endüstrisinde 700 bin adetlik üretim kaybının yaşanabileceği belirtilen yeni kriz araba fiyatlarına zam olarak yansıyabilir.

Savaşın ilk günlerinde, Rusya’daki nikel ve paladyum gibi otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu madenlerin akıbeti merak konusu haline gelirken, son günlerde ise Ukrayna’da üretimin durduğu fabrikalar yakın mercek altında.

BYD’den yapılan açıklamada, fiyat artışlarının sebebi olarak hammadde fiyatlarındaki yükselişler gösterildi.

Habertürk’ten Yiğitcan Yıldız’ın haberine göre Ukrayna’da kablo üreten fabrikalarda üretimin durmasının, otomotivde yeni bir krizi tetikleyebileceği ve bunun sonunca ise Avrupa otomotiv endüstrisinin yılın ilk yarısında yüzde 15 kadar kayıp yaşayabileceği belirtiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.