DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Askeri Uçakla Götürüldü

Askeri Uçakla Götürüldü
18.07.2020
2.906
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı’nca, Ankara ve Malatya’da organ nakli bekleyen hastalara, Batman’dan askeri uçak ile kalp ve pankreas grefti ulaştırıldığı bildirildi.

Bakanlığın sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri, tüm imkanlarıyla her zaman asil milletinin emrindedir. Ankara ve Malatya’da organ nakli bekleyen vatandaşlarımız için Hava Kuvvetlerimize ait bir uçak ve Kara Kuvvetlerimize ait bir helikopter ile Batman’dan kalp ve pankreas grefti ulaştırıldı” denildi.

NE OLMUŞTU?

Batman’da motosiklet kazası sonucu ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki V. Yaşar’ın organları 6 kişiye umut oldu.

Batman’da yaşayan 26 yaşındaki V. Yaşar geçirmiş olduğu kaza nedeniyle Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldı. 7 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde kalan Yaşar, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Beyin ölümü gerçekleşen Yaşarın Babası M.Y, organ bağışının önemine işaret ederek oğlunun organlarını başka hastalar şifa bulsun diye bağışta bulundu.

6 kişiye umut olan organlar Batman’dan yola çıktı

Ankara ve Malatya’dan gelen organ çıkarma ekiplerince yapılan operasyon sonucu V. Yaşar’dan alınan karaciğer, her iki böbrek, pankreas ve incebağırsak organları Malatya Turgut Özal Üniversitesi Nakil Merkezine, kalp organı ise Ankara Şehir Hastanesine organ bekleyen hastalara gönderilmek üzere nakledildi.

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Yaşar ailesine başsağlığı dileğinde bulunarak organ bekleyen hastalar adına minnettarlığını dile getirdi. Pamukçu, “Organ nakli beyin ölümü gerçekleşen hastalardan yapılabilmektedir. Organ bekleyen binlerce hasta bulunmaktadır. Yaşar ailesi bu en acı günlerinde organ bağışında bulunarak, organ bekleyen hastalara umut oldu. Ben kendilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Yaşar ailesi, “Acımız büyük fakat başka insanlara sağlık verebildiysek ne mutlu bize.” diye konuştu.

Fotoğraf: DHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.