DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Batman Ekonomisi Tehlike Altında”

“Batman Ekonomisi Tehlike Altında”
24.02.2021
237
A+
A-

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, beraberindeki parti heyeti ile Batman Tekstil Sanayi İşadamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk’ü ziyaret etti.

Ziyaret ile ilgili değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Batman’da 25 bin kişinin çalıştığı tekstil sektörü tam anlamı ile şehrin ekonomisinin temelini oluşturuyor. Pandemi ile birlikte azalan siparişler, döviz fiyatlarındaki dalgalanma, belirsizlik ortamı ile birlikte birçok tekstil işletmesinin faaliyetlerini tamamen durdurmuş bazısı da yarı oranda azaltmak zorunda kalmış. Çalışan işletmeler ise ancak faturalarını ödeyebildiklerini belirtiyor. Tekstil sektörünün zorluklarla karşılaşması yüzde 30’a varan işsizlik oranlarına sahip olan Batman’ın ekonomisinin tehlikeye girmesine neden oluyor. Vatandaşlarımız zaten her gün yeni zam haberleri ile uyanıyor. Bir de işini kaybetmeleri durumunda ağır sonuçlarla karşılaşabiliriz. Ülkemizin her yanından gelen yoksulluk intiharları haberlerinin bizi derinden üzdüğü bir noktada 25 bin kişiye iş veren sektöre yönelik ciddi desteklere ihtiyaç var. Tek bir vatandaşımızın dahi işini kaybetmesini, evine ekmek götürememesini göze alamayız.” dedi.

“BATMAN’IN NEDEN ÖNEMLİ GİYİM MARKASI YOK”

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Batman’da 300’e yakın tekstil işletmesi bulunuyor ancak bu işletmeler genellikle başka büyük markalar için üretim yapıyor. Tekstil sektöründe katma değeri artırmak, şehrin ekonomisine ve bilinirliğine katkı sağlamak için tekstilciler mutlaka elini taşın altına koyarak ülkemizde hatta yurt dışında bilinen birkaç giyim markası ortaya çıkarabilmelidir. İşletme, personel, altyapı gibi unsurların birçoğuna sahibiz. Ancak bu potansiyeli markalaşma için tam olarak kullanamıyoruz. Pandeminin sona ermesiyle birlikte tekstilciler mutlaka markalaşma çalışmalarına ağırlık vermelidir.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.